Поділитись:

Гнідавський цукровий завод у ТОП-10 виробників цукру України

Середа, 03 лютого 2016, 14:53
Гнідавський цукровий завод у ТОП-10 виробників цукру України

Гнідавський цукровий завод посів шосте місце в рейтингу найбільших цукровиробників 2015 року.

Позиція компанії в рейтингу визначалася щодо займаної частки на ринку. Національний агропортал Latifundist.com, грунтуючись на дані Мінагропроду, підготував рейтинг найбільших виробників цукру за 2015 рік.

"Гнідавський цукровий завод" - лідер цукрової галузі Волині та Західної України. Це підприємство особливе тим, що першим в державі створило національну цукрову торгову марку "Солодко", під якою виробляє свою продукцію.

Заслуговує уваги і сама продукція цукрового заводу, що випускає, крім звичного цукрового піску дрібнокристалічний цукор, натуральний цукор і желюючий цукор (дозволяє скоротити час на приготування варення і джему до 4 хвилин. І зберегти вітаміни, аромат і колір свіжих ягід).

Потужності заводу дозволяють перероблювати до 5 тисяч тонн цукрових буряків на добу. У 2015 року підприємство переробило 371,4 тисячі тонн цукрових буряків, отримавши 50,5 тисяч тонн цукру.Гнідавський цукровий завод у ТОП-10 виробників цукру УкраїниГнідавський цукровий завод у ТОП-10 виробників цукру України

Цукрова промисловість - одна з найстаріших і найбільш важливих галузей харчової промисловості. Перший цукровий завод в Україні був побудований на Чернігівщині в 1824 році. Наприкінці ХIX століття на підприємствах нашої країни вироблялося 84% цукру Російської імперії. За ініціативою місцевих промисловців в 1887 році з'явилося перше монопольне об'єднання в історії держави - цукровий синдикат.

2015 рік ознаменувався скороченням виробництва цукру: 1,5 мільйона тонн в порівнянні з 2,1 мільйона тонн в 2014 році. Зниження обсягів на 29,6% в першу чергу було викликано надлишком цукру, виробленого в 2014 році. Крім того, врожайність цукрових буряків торік була нижчою, ніж у попередньому (419 ц/га і 439 ц/га відповідно). Цукристість, навпаки, була вище: 17,65%.

Найгострішим питанням галузі залишається модернізація, яка здійснювалась в двох напрямках: підвищення ефективності технологічних процесів і зменшення енерговитрат. Зміни торкнулися лише місць компаній у рейтингу. Їх склад, порівняно з 2014 роком, залишився незмінним.

Надрукувати
мітки:
коментарів