Поділитись:

Страх та відраза під мостом у Луцьку

П'ятниця, 05 травня 2017, 07:40

Як часто ви звертаєте увагу на людей без постійного місця проживання? Чи цікаві вам бомжі? Чи даєте ви їм гроші? Я не даю, а мій батько колись давав... У Польщі.

"Дивлюся, сидить чувачок на розкладному кріслі, він закутаний пледом, в шапці з "балабоном". Просить в мене кілька злотих. Дістаю 10, менше нема. А він заявляє :"забагато, пан" і дає мені 5 решти", – розповідав мій тато 15 років тому.

Читати далі пропоную слухаючи композицію рок-гурту "Сектор Газа" – "Бомж".

В четвер, 4 травня, з 1 гривнею в кишені, я пішки вирушив на роботу. Дорогою вирішив зайти під міст, який поєднує проспект Перемоги та проспект Соборності (той, що біля "ПортCity"). Чому мене туди занесло, залишиться загадкою, проте подальші події я вам опишу максимально точно.

В поле мого зору потрапив доволі брудний, бородатий мужик, який мовчки сидів на якихось коробках.

"Руслан, йди на роботу, – говорила моя добропорядна частина мозку, – йди і навіть не думай до нього підходити".

Хвилина роздумів в стилі "а що зробив би Гантер Томпсон на моєму місці? Чи має право гонзо-журналіст не поспілкуватися з бомжем?" – і я вже стою біля цього чоловіка.

– Здоров. Знаєш де можна самогоночки "нарішати"? – кажу перше, що прийшло в голову.

– За 60 гривень літру можу взяти, – прохрипів мужичок, явно зацікавившись. – Давай бабки, я схожу.

– Та нема, я просто так спитав, – відповів йому і відразу ж отримав нецензурну пропозицію припинити "займатися сексом з його мозком".

Далі наша розмова не зав'язалася і я пішов, мріючи, що колись бомжі в Луцьку пропонуватимуть взяти літру на двох, скинувшись по 25 гривень, подібно польському безхатченку, який давав решту з "пожертви" моєму батькові.

P.S. не лякайтеся інколи поговорити з людьми, які на перший погляд викликають лише страх та відразу. Можливо, ви дізнаєтеся, де купити якісної самогонки чи домашнього вина. А це важливо: спиртне знову дорожчає і бути алкоголіком стає все більш накладно. Пам'ятайте про це!

Надрукувати
мітки:
коментарів