Поділитись:

Тріумф українських легкоатлетів у Луцьку (фоторепортаж)

Неділя, 14 травня 2017, 21:00

Луцьк знову став центром легкоатлетичних баталій. Цього разу місцевий стадіон "Авангард" приймав міжнародну матчеву зустріч за участю юніорських збірних України, Кіпру, Ізраїлю, Румунії та Білорусії.

Про те, як субота, 13 травня, стала тріумфальною для "жовто-блакитних" – читайте у репортажі ділового видання Волині " Конкурент".

***

"Бокс дістав" – заголовок статті легендарного американського гонзо-журналіста Хантера Томпсона, який символізує моє ставлення до цього виду спорту, після Олімпіади в Лондоні у 2012 році. Саме тоді судді безжально відібрали заслужену перемогу у нашого співвітчизника Євгена Хитрова.

Мені давно хотілося якось обіграти ці слова у власних публікаціях і ось випала нагода. Легка атлетика не дістала, легка атлетика – вражає! Вражає своєю динамічністю, грацією, поєднанням радості перемог та болі поразок. Тут дуже багато емоцій! Ніякі судді, ніякий підкуп не зіпсують вам спортивного видовища.

Перший вид, за яким довелося спостерігати цього дня – біг на 100 метрів з бар'єрами. Перемогу з результатом 14,19 секунди святкувала кіпріотка Дафні Георгійоу.

Далі вирушаю до сектору стрибків в довжину, де відчайдушно змагаються дівчата п'ятьох країн.

Поряд визначають найкращу штовхальницю ядра. Емоції зашкалюють!

Вражає забіг української спринтерки Джойс Коби, яка здолала 400 метрову дистанцію за 54,91 секунди, спокійно фінішувавши в стилі Усейна Болта.

В чоловічій 400-метрівці теж тріумфувала Україна. Першим, з результатом 48,08 секунди, прибіг Олексій Миронець.

Зіркова семиборка Аліна Шух підкорювала сектор для метань. Її спис долетів до позначки в 51 метр.

Добряче "політали" й стрибуни з жердиною. Хтось вдало, а хтось – не дуже.

Інтригуючим видався забіг серед юніорок на 3 000 метрів. Румунка Габріелла Дорофтей, під шалені крики своєї наставниці, змогла наздогнати та "з'їсти" лідерку дистанції, спортсменку з Білорусії Олександру Соколовську.

Своє розгулювання ядром "Авангарду", я завершив, спостерігаючи, як українка Тетяна Безшийко просто "знищила" суперниць на дистанції 400 метрів з бар'єрами.

***

Від початку та упродовж всього змагального дня збірна України лідирувала в загальному заліку. Свою перевагу "жовту-блакитні" втримали до самого кінця, здобувши впевнену перемогу, набравши 103 залікових очка.

Тепер очікуємо, що реалізуються надії президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула й до Луцька завітають провідні європейські спортсмени.

Головне, щоб інфраструктура міста не підкачала та всім вистачило місця у готелях, коли це станеться.

Надрукувати
мітки:
коментарів