Поділитись:

Навпроти Волинської ОДА молитимуться проти ухвалення антицерковних законів

Середа, 17 травня 2017, 11:35
Навпроти Волинської ОДА молитимуться проти ухвалення антицерковних законів

На Київському майдані відбуедться молебень за мир в Україні та молитовне стояння проти прийняття скандальних антицерковних законопроектів № 4128 та № 4511, які планують ухвалити у Верховній Раді того ж дня.

Акція відбудеться 18 травня об 11:00 навпроти приміщення Волинської облдержадміністрації, – повідомляє Волинська єпархія УПЦ.

Аналогічні заходи триватимуть у всій Україні.

Як повідомляють у єпархії, ухвалення законопроектів № 4128 та № 4511 повністю знівелює задеклароване Конституцією України право громадян на свободу віросповідання, узаконюючи втручання чиновників у життя церковних громад.

"В цій надскладній ситуації, молитва залишається єдиною силою, здатною перемогти всі випробування, які сьогодні випадають на долю нашої Церкви", – сказано у повідомленні.

Зокрема, законопроект № 4511 "Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких перебувають в державі, що визнана Верховною Радою України державою-агресором" передбачає встановлення особливого статусу для певних конфесій, формування додаткових умов для припинення їх діяльності, узгодження призначень на керівні посади в даних конфесіях з центральним органом виконавчої влади, який реалізовує державну політику в сфері релігії і так далі.

Другий документ № 4128 передбачає передачу храмів від однієї конфесії до іншої на підставі самоідентифікації частини парафіян. Іншими словами, для того, щоб передати будь-який храм, достатньо групі парафіян заявити, що вона хоче перейти в іншу конфесію і, відповідно, має право на приміщення.

Надрукувати
мітки:
коментарів