Поділитись:

Що буде з військовою частиною у Луцьку?

Четвер, 18 травня 2017, 10:15
Що буде з військовою  частиною у Луцьку?

Військовій частині у Луцьку бути.

Про заявив заступник командувача Повітряних сил Збройних Сил України Аркадій Вашутін щодо передислокації військової частини А 0959 на Волинь, – повідомляє відділ інформаційної політики ВОДА.

Далі питання розміщення на території фондів військового містечка № 71, що в Луцьку, військової частини А 0959, розбудови інфраструктури зазначеного містечка та цивільного аеропорту, а також забудови житловими будинками вивільненого військового містечка № 51 порушуватимуть у Міністерстві оборони України, Кабінеті Міністрів та Адміністрації Президента України.

Голова ОДА Володимир Гунчик наголосив на необхідності розглянути питання соціальної складової переміщення військової частини. Йдеться про працевлаштування членів родин військовослужбовців та надання можливості їхнім дітям продовжувати навчання у дошкільних, шкільних або вищих освітніх закладах, а також вирішення житлових питань.

Народний депутат України Юлій Мамчур, який у 2014-му році був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування "Південь", розповів про те, що проблема місця перебування зазначеної бригади виникла після її вимушеного переміщення з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим приблизно на початку травня 2014 року.

"На першому етапі планувалося вирішити це питання шляхом передислокації частини до Дніпропетровська, нині – Дніпро. Однак, у силу деяких причин ми не змогли цього реалізувати", – зауважив Юлій Мамчур.

Як з'ясувалося, пропозицій щодо потенційних місць дислокації бригади було безліч. Одна з них – переміщення до обласного центру Волині, де є військовий аеродром. До слова, в 2014-му році, як і зараз, летовище перебувало в доброму стані й активно експлуатувалося.

Відзначив народний депутат і той факт, що місцеві бізнесмени мають власні пропозиції щодо того, як найкраще вирішити питання щодо забезпечення житлом військовослужбовців. Позаяк у інших регіонах України нічого подібного не було запропоновано.

"Ця нарада – остання перед прийняттям рішень у Кабінеті Міністрів України. Відтак, нам слід чітко розуміти зобов'язання кожної сторони, аби в рамках підготовки змін до Державного бюджету 2017 року за допомогою народних депутатів ми мали змогу внести зміни до головного фінансового документу країни, а відтак – визначитися з бюджетними призначенням на розбудову військового містечка", – зазначив Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49
05 квітня 2024
12:12