Поділитись:

Завод із виробництва біоетанолу в Луцьку працює без дозволів, – Держекоінспекція

Вівторок, 23 травня 2017, 09:10
Завод із виробництва біоетанолу в Луцьку працює без дозволів, – Держекоінспекція

На звернення громадян щодо неприємних запахів в Луцьку та Луцькому районі Державна екологічна інспекція у Волинській області провела позапланову перевірку дотримання вимог законодавства про охорону природи в результаті здійснення господарської діяльності ПТА "Гнідавський цукровий завод" та ТзОВ "Біопаливно–енергетична компанія".

За результатами перевірки у травні 2017 року встановлено, що останнє підприємство, в порушення Закону України "Про екологічну експертизу", здійснює господарську діяльність без позитивного висновку державної екологічної експертизи; в порушення Закону України "Про охорону атмосферного повітря", здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів без відповідного дозволу; порушуючи Закон України "Про відходи" не забезпечує первинного та поточного обліку відходів та подання статистичної звітності щодо поводження з відходами, – повідомляє прес-служба Держеконоінспекції.

На усунення вище зазначених порушень природоохоронного законодавства директору підприємства екоінспекторами виданий припис, а також складений протокол про адміністративне правопорушення. 22 травня 2017 року матеріали перевірок направлені до суду для призупинки виробництва ТзОВ "Біопаливно – енергетична компанія" до отримання необхідних дозволів.

Також 19 травня 2017 року було відібрано проби грунту на предмет їх забруднення внаслідок прориву каналізаційної труби на території ПАТ "Гнідавський цукровий завод". В даний час відібрані проби знаходяться на дослідженні у відділі інструментально – лабораторного контролю Держекоінспекції. Про результати досліджень буде повідомлено додатково.

Нагадаємо: учора, 22 травня, лучани вийши на акцію протесту. Вони вимагали вирішити проблему смороду в місті.

Надрукувати
мітки:
коментарів