Поділитись:

Цигани як невід'ємна частина луцької автостанції

Понеділок, 29 травня 2017, 07:40

Доброго ранку!

Сьогодні напишу щось із теми "Луцьк – "приємне" відкриття!". Так от, якщо заїжджатимуть наші гості зі сторони вулиці Львівської в місто, то зроблять своє "приємне відкриття" (там якраз при в'їзді в Луцьк збоку розташувались поля фільтрації цукрового заводу, куди зливають фекалії і мелясну барду, суміш яких дає малоприємні аромати, інколи навіть ледь не на все місто), а от ті, хто поїде зразу на автостанцію № 1, матимуть інше відкриття – з маршрутки їх мало не винесуть на руках натовпи циган, які там жебракують і ходять на автостанцію, як на роботу.

Загалом автостанції чи залізничні вокзали – наче медом помазане місце для багатьох асоціальних осіб, а особливо для жебраків, які цілими днями те і роблять, що підходять до людей, які кудись їдуть у справах, і просять грошей "на хліб". Цікаво, що коли пропонуєш купити того хліба, можеш почути у відповідь на свою, здавалося б хорошу пропозицію, нецензурну лексику. Та ж сама історія, коли спитаєш у циганки, чому не йдете працювати.

Звісно ж не всі роми - одразу ж жебраки. Є представники, які досягають чимало в житті, соціалізуються, навчаються, здобувають вищу освіту, але, на жаль, окремі їхні представники створили давно поширені стереотипи про те, що всі особи ромської національності- однозначно жебраки. Сумно чи ні від цього, але реальність наразі така.

Перебуваючи на автостанції, від настирливих дітей-жебраків та їхніх матерів (чи сестер) старшого віку нікуди не можна подітись – на дворі тебе штурхають і клянчать гроші одні, в середині автостанції – інші. Відтак очікування свого автобуса перетворюється на якийсь жах, де жебраки один за одним втручаються в твій особистий простір, хапаючи тебе за руку, за сумку з вимогою (підкреслю це останнє слово) дати їм гроші.

Інколи складається враження, що дирекцію автостанції та правоохоронців влаштовує такий стан речей як жебракування і ще й використання для цієї справи малолітніх дітей. Адже вже скільки було скарг – і безрезультатно: приїдуть, посварять, для годиться можуть забрати й у міськвідділок – і все.

Проте вже завтра подорожуючі знову потерпають від нав'язливих жебраків.

Читала нещодавно в одному з матеріалі про жебракування коментар представника автостанції, мовляв, якби люди не давали їм грошей, вони б (цигани) не приходили і не просили ще. А може, шановні, якби ви їх туди не пускали чи стежили за порядком, а не лише за тим, хто купив, а хто ні у касі квиточка, то б такого свавілля не було б?

Свого часу французький президент Ніколя Саркозі депортував за межі країни циган, які займались жебрацтвом. Але то було давно і не в нас. Тож коли будете їхати кудись чи приїздити звідкись, запасайтеся терпінням – воно вам за той час, що ви пробудете на луцькій автостанції, ой, як пригодиться.

Надрукувати
мітки:
коментарів