Поділитись:

Покровський пропонує стратегічне фінансування луцьких дитсадків

Вівторок, 30 травня 2017, 21:00
Покровський пропонує стратегічне фінансування луцьких дитсадків

Депутат Луцькради Андрій Покровський пропонує вивчити питання зміни підходів щодо щорічного фінансування ремонтів дошкільних навчальних закладів міста, щоб можна було повністю відбудовувати один чи два садочки в рік.

У Луцькраді пропонують не розпорошувати кошти на "дрібні" ремонти в садочках, а повністю фінансувати реконструкцію чи капітальний ремонт хоча б одного-двох садочків на рік, щоб наступного року до них не повертатись, а фінансувати вже наступні. І так щороку. Таку пропозицію Андрій Покровський висловив 30 травня під час засідання "бюджетної" комісії.

"Чи вивчали ви питання реконструкції ДНЗ хоча б по одному чи два в рік? Бо ми зараз не маємо перспективи розвитку. Чи можна підійти до цього питання по-іншому? Наприклад, тут всі потреби виключити, а спрямувати кошти на капітальний ремонт і виведення одного-двох ДНЗ в рік на сучасний рівень?" – поцікавився в освітян Андрій Покровський.

Представники управління освіти сказали, що вони тільки "за" стосовно такої пропозиції, але це буде дуже велика сума, яку треба буде просити з бюджету.

"Просто зараз ми рухаємось в нікуди", - зауважив Андрій Покровський.

Заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт сказав, що зауваження Покровського є дуже слушним, втім без вирішення нагальних проблем по садочках не вдасться рухатись вперед.

"Дуже слушно ви підняли питання, але воно полягає в тому, що ви говорите про стратегію, але не вирішивши нагальних питань, ми не зможемо рухатись. Ідея комплексно підійти і вибирати для повного фінансування садочки в рік, щоб потім до них не повертатись, – хороша. Однак ми маємо фінансувати першочергові потреби садочків. Але перспектива, яку ви озвучили, продумується і, можливо, ми десь і вийдемо із ситуації постійних ремонтів у садочках", – зазначив Григорій Пустовіт.

Депутат Борис Смаль сказав, що дуже правильно говорити про стратегію фінансування потреб садочків, але досі не вирішена інша проблема в ДНЗ – черги на місця у них.

"Те, що сказав Покровський, – правильно. Треба стратегічно відбудовувати садочки, а не латати дірки, викидаючи щорічно гроші на одне й те саме", – сказав голова "бюджетної" комісії Павло Данильчук.

Втім Григорій Пустовіт зауважив, що коли на садочок виділяють кошти на встановлення, скажімо, пластикових вікон, то вже наступного року кошти з бюджету на ці потреби садочку не видають, а виділяють вже на інші нагальні потреби.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
20 грудня 2023
26 вересня 2023
13 вересня 2023
26 липня 2023
25 липня 2023
07 червня 2023
19 травня 2023
18 травня 2023
01 лютого 2023