Поділитись:

"Студентська республіка" на Волині була #SVIDOMА (фото)

Четвер, 01 червня 2017, 14:00

На Волині відбулася "Студентська республіка 2017".

Захід тривав з 27 до 28 травня на базі дитячого оздоровчого закладу "Сонячний" (с. Гаразджа Луцького району). Організатором регіонального етапу фестивалю була Студентська рада Волині. Також до організації "Студентської республіки" вперше долучилася команда Соціальної програми Андрія Покровського МИ#SVIDOMI, – йдеться на сторінці МИ#SVIDOMI у Facebook.

У перший день на природі тренери Валерій Петрович, Андрій Здіховський, Олександр Остапйовський продемонстрували майстер-клас з "Організації та впровадження соціальних ініціатив". Програма фестивалю передбачала проведення для активістів семінарів і тренінгів, конкурсів, та ігрових змагань.

Під час заходу молодь освоїла та закріпила основи політичних змагань. За хорошою традицією фестиваль починався зі своєрідного перепису або реєстрації учасників. Зареєстровані громадяни об'єднуювались в студентські партії, кожна з яких мала свою програму та лідера. Головною подією фестивалю "Студентська республіка 2017" стали вибори студентського мера, за посаду якого змагалися Назарій Недбайло зі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Ілля Ковтонюк із Луцького національного технічного університету. Перемогу здобув Ілля Ковтонюк, який разом із депутатами Юлією Пустовіт, Наталією Оленюк, Яною Жук, Юрієм Древльою, Василем Лотошинським, Анною Веремійчик, Святославом Смиком, Юлією Мельничук представлятимуть нашу область на Всеукраїнському етапі "Студентської республіки".

У командних змаганнях перемогу здобула команда Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, яку очолював голова студентської ради Назар Недбайло.

Головною метою фестивалю є демонстрація активного та ініціативного способу життя. Під час заходу розумні та свідомі молоді люди на власному прикладі показали високий рівень самоорганізації, відповідальності та громадянської позиції.

Надрукувати
мітки:
коментарів