Поділитись:

Парламентський комітет назвав ймовірну дату виборів мера в Луцьку

Середа, 07 червня 2017, 16:26
Парламентський комітет назвав ймовірну дату виборів мера в Луцьку

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування таки отримав оригінал листа від секретаря Луцькради Ігоря Поліщукапро припинення повноважень міського голови Миколи Романюка.

Про це стало відомо 7 червня під час засідання комітету.

Зокрема комітет рекомендує Верховній Раді призначити дострокові позачергові вибори в неділю, 24 вересня. Рішення ухвалили одноголосно.Тепер слово за Верховної Радою.

(На відео обговорення ймовірної дати виборів у Луцьку можна дивитися з 1 години 05 хвилини)

Як відомо, у лютому 2017 року тодішній секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко надіслала до Верховної Ради лист, у якому йдеться про смерть Миколи Романюка, та копію свідоцтва про його смерть. Невдовзі мали відправити й копію рішення сесії міської ради, яка повинна взяти до відома факт смерті міського голови. У квітні 2017 року Верховна Рада просить Ігора Поліщука оперативно надіслати завірену належним чином копію рішення Луцькради про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови.

На думку самого Ігоря Поліщука, позачергові вибори не призначають через те, що немає визначеного кандидата від провладної сили. А в таких умовах, мовляв, проводити голосування невигідно. Сьогодні стає відомо, що комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування таки отримав листа від Ігоря Поліщука.

Тим часомсуд поновив Юлію Вусенко на посаді секретаря Луцької міської ради. Натомість Ігор Поліщук сказав, що поки рішення суду із поновленням Юлії Вусенко на посаді незрозуміле, адже немає повного тексту рішення суду і ще незрозуміла мотивувальна частина.

Надрукувати
мітки:
коментарів