Поділитись:

Лучани знову вимагають звільнити директора КП "Ласка"

П'ятниця, 09 червня 2017, 13:17
Лучани знову вимагають звільнити  директора  КП

У Луцьку знову вимагають звільнити директора КП "Ласка" та перевірити цільове використання коштів, виділених на діяльність цього комунального підприємства.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Юлія Сухоставська 09 червня 2017 року.

Авторка петиції просить не тільки звільнити директора КП "Ласка" Богдану Новарчук, а також пропонує винести на обговорення постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження питання діяльності КП "Ласка", зокрема перевірити цільове використання коштів, виділених на забезпечення діяльності комунального підприємства, у зв'язку з наступним:

1. За 5 років перебування на своїй посаді Богдана Новарчук не належно реалізовує мету діяльності комунального підприємства, а також наражає жителів м. Луцьк та домашніх тварин, які утримуються мешканцями Луцька, на небезпеку поширення інфекційних хвороб. Провалено проект реєстрації та ідентифікації тварин в Луцьку.

2. За час діяльності КП "Ласка" не було створено притулків для тварин, що було однією з цілей утворення КП "Ласка".

3. КП "Ласка" здійснює відлов тварин в інших містах та областях України та, всупереч санітарним нормам, завозить на територію Луцького комунального підприємства. При цьому завезені тварини не поміщуються в карантин і утримуються в непристосованих вольєрах . Це призводить до поширення вірусних та інфекційних захворювань тварин, а також може призвести до епідемій та захворювань мешканців міста. В КП "Ласка" існує постійний ризик спалаху сказу і вірусних захворювань, від яких і гине, зі слів волонтерів, багато тварин, які потрапляють у заклад.

4. Стерилізація тварин здійснюється вибірково, тварини не вакцинуються, не лікуються, утримуються в антисанітарних та відверто аварійних умовах.

5. Старі дошки вольєрів та ґрунт неможливо продезінфікувати, оскільки вольєри не ремонтуються належним чином.

6. Прибирання теж належно не здійснюється, в клітках накопичено фекалії та блювотні маси тварин. Кожна наступна собака, яка потрапляє в вольєр з продуктами життєдіяльності попередніх хворих собак, відразу ж заражається усіма можливими захворюваннями, які були в попередніх мешканців.

7. Окрім того, що тварин не годують належним чином, у них немає доступу до чистої води. Таке поводження є відвертим знущанням над тваринами.

8. Працівники КП "Ласка" не дотримуються трудової дисципліни, не виконують обов'язків, перебувають на робочому місці в нетверезому стані, зухвало і грубо поводяться з відвідувачами КП, знущаються над тваринами, не забезпечуючи елементарну чистоту та доступ до чистої води.

9. Директор КП "Ласка" Богдана Новарчук не вживає заходів для виправлення зазначених порушень, заохочує працівників комунального підприємства до вчинення протиправних дій, сама регулярно порушує законодавство України і ганьбить своїми вчинками природоохоронні організації, Луцьку міську раду та мешканців міста.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцької міської ради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024