Поділитись:

Навіщо скликали позачергову сесію Луцькради?

Субота, 10 червня 2017, 19:18
Навіщо скликали позачергову сесію Луцькради?

Для того, щоб поновити Юлію Вусенко на посаді секретаря Луцькради, відповідно до рішення суду, Ігор Поліщук скликав позачергову сесію міської ради.

Проте депутат Луцької міської ради Тарас Шляхтич (фракція "Самопоміч") вважає таке рішення відволіканням уваги від основної теми. Про це він зазначив в ефірі ток-шок Протилежний Погляд LIVE у п'ятницю, 9 червня.

"Скликати сесію, не виконати рішення суду, вказати на те, що формально виконані всі процедури, насправді не виконуючи їх, знаючи наперед, який буде результат, – це таке ухилення від виконання рішення суду. Всі люди, які бачать ситуацію в Луцькраді, розуміють, що фактично зараз є коаліція, яка складається із 24 депутатів, і всі рішення будуть ухвалюватися винятково у тому ключі, який буде узгоджений між цими депутатами. Тому скликання і відвідування цієї сесії абсолютно не сприяло виконуванню рішення суду, а сприяло затягуванню процесу і заговорюванню теми, відволіканню від основного: від порушення законодавства при незаконному звільненні", – запевнив депутат.

Депутат Луцькради Микита Рабан (фракція "УКРОП") повністю не погодився із позицією Шляхтича. Він зазначив, що коли Ігор Поліщук скликав сесію, то керувався тією постановою суду, якою користувалася й сама Юлія Вусенко, коли відкривала виконавче провадження і отримувала виконавчий лист.

"Там чітко встановлений юридичний факт про те, хто вповноважений поновлювати на посаді, обирати секретаря і знімати секретаря. Щодо описок, то ця ухвала зараз значення не має, адже вона не вступила в законну силу. Є постанова, відповідно до якої Поліщук скликав сесію. Із тим, що була вона прогнозованою, я не можу погодитися, адже на момент голосування було 10 позитивних голосів, щоб поновити Юлію Вусенко. Водночас, якби було 5 представників "Свободи", 4 представники "Самопомочі", 3 представники "Народного контролю" і ще деякі предсавники "Солідарності", то було б більше ніж 22 голоси, а це достатньо для того, щоб рішення було ухвалено сесією Луцькради. Поліщук передбачити такого не міг", – заперечив Рабан.

Своєю чергою Тарас Шляхтич зауважив, що у переддень сесії була внесена ухвала з уточненнями, з мотивувальної частини якої були видалені абзаци про те, що Луцькрада має виконувати це рішення. Відтак юридичних підстав скликати сесію не було.

"А щодо 10 голосів, то якби прийшло 15 депутатів, які не представляють коаліцію, то ця кількість діаметрально зменшилася б до кількості 21. І винятково одного голосу б не вистачило", – пояснив Шляхтич.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
20:04
27 березня 2024
11:39
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024