Поділитись:

У Луцьку відкрили туристичний сезон (фото)

Неділя, 11 червня 2017, 17:50

У Луцьку відбулося театралізоване дійство з нагоди відкриття літнього туристичного сезону.

На якусь митьТеатральний майдан поринув у середньовіччя, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Площу заповнили актори театру "ГаРмИдЕр" та Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка у лицарських обладунках. Прибули музики й танцівники з Луцька, Львова та артисти кінного театру "Каретний двір". Яскраву врочисту ходу до площі перед Луцьким замком очолив князь Вітовт (образ втілив відомий ведучий Андрій Зубенко), де панувала справжня середньовічна атмосфера. Линули урочисті піснеспіви во славу Вітовту у виконанні чоловічої групи хору "Оранта". Відбулося символічне повернення його корони та всенародне коронування князя. Символічний ключ від міста Вітовт вручив одному з туристів, який прибув на "Князівський бенкет" до Луцька аж із міста Кропивницького.

Усіх присутніх частували величезним медівником, який важив близько 30 кілограмів. Традиційні та вишукані страви середньовічної кухні для гостей і учасників фестивалю готували досвідчені кухарі Волинського коледжу Національного університету харчових технологій.

На того, хто прийшов у найкращому середньовічному костюмі, чекав щедрий подарунок – путівка на двох від туристичної агенції. Чекали приємні сюрпризи і на активних учасників ігор.

Панянки мали нагоду повчитися середньовічних танців від дівчат "Княжої забави" та "Wonder girls". А ще романтичного настрою додади нотки ансамблю старовинної музики "Kings & Beggars", реконструктор середньовічних музичних інструментів Віктор Іщук.

Як завжди, приємно дивував "ГаРмИдЕр", запрошуючи дітей у колоритний театр ляльок із неймовірними містичними історіями. А ще малеча пробувала забавлятися у призабутих іграх.

Майстри з "Рукотворів Волині" доводили, що своїм талантом також можуть збагатити туристичний потенціал міста. Вони демонстрували гончарні вироби, показували як колись ткали, валяли сувеніри з вовни, плели дивовижні вироби з трави і соломи

Надрукувати
мітки:
коментарів