Поділитись:

"Не дай Бог", – головний патрульний Луцька про "рєшанія" у поліції

Понеділок, 12 червня 2017, 13:25
«Не дай Бог», – головний патрульний Луцька про «рєшанія» у поліції

«Не дай Бог», – головний патрульний Луцька про «рєшанія» у поліції

Кримінальна відповідальність світить тому, хто спробує стати новим патрульним поліцейським Луцька чи Ковеля через домовленості або передачу хабара.

Про це сказав начальник УПП у Луцьку Олександр Вовченко під час прес-брифінгу в приміщенні патрульної поліції Луцька в понеділок, 12 червня.

"За легендами і чутками, ще коли був перший набір у патрульну поліцію, ходили суми і такси щодо того, скільки потрібно кому заплатити для того, щоб стати патрульним поліцейським чи потрапити в органи внутрішніх справ.

Хоча я ніякого стосунку не маю до поліцейської комісії, тому що її очолює мій заступник Роман Буховець, та запевняю: якщо мною або моїми працівниками буде відомо про факти якихось домовленостей, простими словами "рєшаній" за те, щоб пройти в патрульну поліцію, то я буду робити максимум, зокрема клопотатиму перед Києвом, щоб таких людей (як громадянина, який шукає такі шляхи, так і працівника, який буде причетний до цього) притягувати до кримінальної відповідальності", – сказав він.

Зі слів Вовченка, від того, яких людей наберуть до лав патрульної поліції Луцька та Ковеля, залежатиме сама реформа та склад поліції загалом.

"Я своїм працівникам сказав: "Не дай Бог". Я знаю, що будуть ходити чутки, що "і Вовченку треба дати тисячу-дві, і, може, Буховцю треба якийсь участок подарить, бо Вовченко купив участок, а в Буховця ще немає"... Я не пошкодую своїх ресурсів для того, щоб притягнути до відповідальності таких людей і висвітлити на всю Україну", – підкреслив головний патрульний поліцейський міста.

«Не дай Бог», – головний патрульний Луцька про «рєшанія» у поліції

Заступник начальника УПП у Луцьку Роман Буховець наголосив, що не може дозволити собі, аби хтось платив за можливість стати поліцейським, оскільки прийшов працювати в поліцію для міста.

"Дійсно, були розмови, що десь в Києві і три тисячі доларів платили, але це ніхто не підтвердив. У нас такого не буде в жодному разі!" – мовив він.

Начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига запевнив, що "просування" кандидата практично та технічно за більшою частиною етапів відбору неможливе.

"Повпливати на рішення з тестування, здачі фізичної підготовки практично неможливо, тому що дані ідуть через сервер одразу на Київ", – зауважив він.

Також Петро Шпига попросив інформацію щодо таких випадків надавати у відділ внутрішньої безпеки ГУ НП у Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів