Поділитись:

Причиною проблем у Львові є "політичне сміття", - Андрій Садовий

П'ятниця, 16 червня 2017, 21:00
Причиною проблем у Львові є

В Україні існує велика проблема – "політичне сміття". Саме це "політичне сміття" спонукало до того, що Львів знаходиться в дуже непростій ситуації.

Про це заявив засновник і голова політичної партії "Об'єднання "Самопоміч", міський голова Львова Андрій Садовий в ефірі ток-шоу Протилежний Погляд LIVE на телеканалі "Нова Волинь".

Андрій Садовий розповів, що, як і кожне місто, Львів мав базовий полігон, який обслуговував громаду, а саме Грибовицький полігон, який працював 60 років. Але рік тому цей полігон підпалили, в результаті чого тепер він заблокований. Суд заборонив його експлуатацію, не надавши місту іншої можливості, куди вивозити відходи, а громада міста кожного дня продукує 600 тонн сміття.

"Із того почалися всі наші проблеми, тому що, маючи в Україні 5 тисяч 500 полігонів, ми думали: "Ну добре, це тимчасова річ. Будемо вивозити на інші полігони". Але, як правило, та співпраця з іншими полігонами була недовгою, тому що зразу на ці полігони приїжджають представники правоохоронних органів і говорять: "Будете працювати зі Львовом, будете мати кримінальні справи і все, що з тим пов'язане". І таким чином нас почали "зажимати", – розповів мер Львова.

Андрій Садовий згадав і про рішення Луцької міської ради щодо заборони приймати будь-які побутові відходи з інших міст. Такі рішення, зі слів Садового, були прийняті у багатьох обласних радах.

"Ми говоримо, що хочемо бути в Європейському Союзі, а це ж є цінності – братерство, взаємоповага, допомога, а натомість, коли хтось попадає в складну ситуацію, – "Ні, не будем помагати". Тому що ми ж просили насправді прийміть одну машину в день – відмовили. І ми фактично рік часу знаходимося в такій блокаді", – зауважив він.

На думку Андрія Садового, це метод політичного тиску, це метод політичного шантажу від тих людей, які сьогодні керують в країні. Тому що їм не подобається Садовий, їм не подобається "Самопоміч".

"Роблять різні фінти, щоб створити нам проблеми", – вважає він.

Проте львів'яни поставили собі дуже амбітну ціль – збудувати у Львові перший в Україні завод з глибинної переробки відходів і показати всім приклад.

Також очільник міста зазначив, що, якщо хтось висипає сміття за межами офіційних полігонів, то це є злочин, і за це треба карати. Зі слів Андрія Садового, у Львові є перевізники, які отримують кошти, і вони повинні вивозити тільки на сертифіковані полігони.

"Мені декілька разів показували приклади, коли, наприклад, в Одесі, знаходять купу сміття, а зверху лежить новесенька візитівка Андрія Садового. Таких випадків було достатньо. Для чого це робиться? Щоб в інформаційному полі кожного тижня звучало поєднання "Львів - сміття - Садовий". Це є така піар-технологія, щоб створити негативний імідж, "чорний піар". Це реалії такі, на це люди тратять дуже великі кошти, задіюються великі зусилля", – розповів Андрій Садовий.

"За свої 761 рік Львів пережив і війни, і пожежі, і Львів живий. А ті люди, які на нас нападали, де вони? Їх немає. Тому ми виживемо, ми будемо показувати успішний приклад, як правильно поводитися з побутовими відходами, і з інших міст з часом будуть до нас приїжджати переймати наш досвід", – зазначив Андрій Садовий.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10 квітня 2024
09 березня 2024
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
18 січня 2024
20 листопада 2023