Поділитись:

Лучан просять долучитись до мітингу за цирк без тварин

Неділя, 18 червня 2017, 16:26
Лучан просять долучитись до мітингу за цирк без тварин

Небайдужих лучан просять прийти до стін Луцького міськрайонного суду і підтримати рішення Луцькради про заборону розміщення на території міста цирків, які використовують у своїй діяльності тварин.

Рішення Луцькради щодо заборони розташування на території міста цирків, які використовують у своїй діяльності тварин оскаржує у суді ПП "Продюсерський центр "Гастролі в Україні" (цирк "Кобзов"). Про це у коментарі ІА "Конкурент" 18 червня розповіла директор КП "Ласка" Богдана Новарчук, яка у суді представляє Луцькраду за дорученням.

"Міськрада не порушила законодавства, бо керувалась законами України про місцеве саморядування. А з боку цирку були порушення чистоти, порядку та благоустрою. А ще було багато скарг лучан про те, що їм заважає шум та сморід, які йшли зі сторони пересувних цирків. А ще міська рада керувалась і тими нормами закону, які визначають жорстоке поводження з тваринами", - розповіда Богдана Новарчук.

Вона додала, що у середу 21 червня буде вже третє судове засідання у Луцькому міськрайонному суді і швидше за все, буде оголошено вирок у цій справі.

Богдана Новарчук зазначила, що екологічна інспекція знаходила чимало порушень в утриманні тварин, і ці акти разом зі скаргами населення, та відповідною петицією до Луцькради, яка набрала 300 голосів, і в якій йдеться про заборону розташування на території міста цирків з тваринами долучили до матеріалів справи.

"Ми не обмежуємо їхню діяльність, а навпаки кажемо приїжджайте, але без тварин", - додала Богдана Новарчук.

Також вона зазначила, що ГО "Волинське товариство захисту тварин", головою якого є Ольга Мазепа організує в середу, перед судовим засіданням мирну демонстрацію перед міськрайонним судом на підтримку рішення щодо заборони на території міста цирків, які використовують у своїй діяльності тварин. Просять усіх небайдужих лучан долучитись до цієї демонстрації, збір на яку – о 14:30 біля міськрайонного суду на вулиці Сенаторки Левчанівської.

Надрукувати
мітки:
коментарів