Поділитись:

Слідчий прокоментував версії аварії з маршруткою № 9 у Луцьку

Вівторок, 20 червня 2017, 21:00
Слідчий прокоментував версії аварії з маршруткою № 9 у Луцьку

Слідчі відкидають версію про те, що маршрутка № 9 потрапила в аварію через колесо, яке лопнуло чи авто, яке "підрізало" маршрутку, а більше схиляються до того, що причиною ДТП було те, що водій не впорався з керуванням.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження, люди лікуються, а слідчі чекають, коли вони одужають, щоб нарешті з'ясувати ступені тяжкості тілесних ушкоджень. Про це розповів у коментарі для ІА "Конкурент" слідчий Сергій Ткачук 19 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже усіх пасажирів розбитої маршрутки в Луцьку виписали з лікарні

Сергій Ткачук зазначив, що передусім була призначена технічна експертиза, яка має встановити, чи була маршрутка в момент аварії справна чи ні.

До речі, як зауважив слідчий, версія про те, що в маршрутки лопнуло колесо в момент ДТП, не відповідає дійсності. Оскільки при огляді транспортного засобу встановили, що тиск повітря був наявний у всіх колесах. Так само не знаходять підтвердження і у версії про те, що маршрутку в момент руху "підрізало" якесь інше авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЕРЕВІЗНИК ПРОКОМЕНТУВАВ АВАРІЮ ЗА УЧАСТЮ МАРШРУТКИ № 9

"Зі свідчень опитаних нами людей, водій просто банально не справився з керуванням", – сказав Сергій Ткачук.

Також він додав, що неможливо встановити експертним шляхом, наскільки перевищив швидкість водій, маршрутка якого звалила бетонний стовп в момент аварії.

"Допитані люди сказали, що інтенсивність руху була нульова, бо неділя – вихідний день", – зауважив слідчий.

Сергій Ткачук сказав, що наразі не можна й вважати основною версією слідства те, що водій не впорався з керуванням. Оскільки ще нез'ясована позиція самого водія, який перебуває в тяжкому стані. Вже після показів водія варто буде або їх підтверджувати, або спростовувати.

"Буде проведено повний комплекс заходів, тоді і прийматимемо рішення. Перші результати будуть тоді, коли люди вилікуються. Тому що треба встановити ступені отриманих травм", – додав Сергій Ткачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЛЮДИ ВСІ КРИЧАЛИ, БУЛО МОРЕ КРОВІ", – ПАСАЖИРКА МАРШРУТКИ № 9

Надрукувати
мітки:
коментарів