Поділитись:

У Луцькраді сказали, чи звільнять головну муніципалку міста

Вівторок, 20 червня 2017, 12:40
У Луцькраді сказали, чи звільнять головну муніципалку міста

У Луцькій міській раді відповіди на петицію, у якій просили звільнити очільницю департаменту муніципальної поліції Юлію Сиротинську.

Як зазначили у відповіді, головна муніципалка Луцька діє в межах наданих їй повноважень та підстав для її звільнення немає. До того ж у петиції не вказані конкретні факти із перелічених причин звільнення, котрі б свідчили про вчинення директором муніципальної поліції порушення законодавства.

"Директор муніципальної поліції Луцької міської ради Сиротинська Ю. Я. у своїй роботі керується Положенням про департамент муніципальної поліції Луцької міської ради (надалі Положення), затвердженого рішенням Луцької міської ради від 30.07.2015 № 76/143. На департамент муніципальної поліції Луцької міської ради, як одного із виконавчих органів ради, покладені повноваження щодо забезпечення на території міста законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів територіальної громади. Відповідно до ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування" виключною компетенцією міських рад є створення виконавчого комітету та виконавчих органів відповідної ради. Повноваження щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення передбаченні кодексом України про адміністративні правопорушення, і покладенні на департамент муніципальної поліції Луцької міської ради рішенням виконавчого комітету від 17.02.2016 № 107-1 "Про уповноваження посадових осіб щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення", – йдеться у документі.

Також нагадаємо: начальниці департаменту муніципальної поліції Юлії Сиротинській надали відпустку у зв'язку з викликом на навчання у Львівському відділенні Інституту державного управління при Президентові України. Натомість депутат Луцької міської ради Павло Данильчук звинуватив муніципалку в тому, що вона використала оплачувану відпустку не за призначенням, адже замість навчання відвідала Краків, Прагу і Берлін. Утім, відповідно до довідки Львівського регіонального інституту, Сиротинська у цей час здавала заліково-екзаменаційну сесію. Своєю чергою Павло Данильчук просив перевірити інформацію та провести розслідування на предмет вчинення корупційних діянь чиновницею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "НАШ ДЕПАРТАМЕНТ НЕ МОЖЕ БУТИ ДОБРИЙ ДЛЯ ВСІХ", – ГОЛОВНА МУНІЦИПАЛКА ЛУЦЬКА

Надрукувати
мітки:
коментарів