Поділитись:

Гроші з добудови 27-ї школи в Луцьку хочуть пустити на ремонт вулиці

П'ятниця, 23 червня 2017, 11:30
Гроші з добудови 27-ї школи в Луцьку хочуть пустити на ремонт вулиці

Із суми, яку виділили на добудову школи № 27 у Луцьку, хочуть забрати усі неосвоєні на сьогодні гроші. А це – 10 500 000 гривень.

Про такі плани керівництва міста у Facebook повідомив депутат Луцькради Тарас Шляхтич.

Як розповів депутат, у січні сесія Луцької міської ради підтримала рішення про виділення на добудову школи суми у розмірі 20 000 000 гривень. Як сказано в коментарях під дописом, за таке рішення голосував і секретар та в.о. луцького мера Ігор Поліщук, який зараз, власне, й наполягає на тому, аби забрати неосвоєні кошти.

"Що ж змінилось зараз. Я ще раз наполегливо прошу тих посадових осіб, які пішли на це, схаменутись і зупинитись! Закликаю лучан, яким не байдужа доля майбутнього навчального закладу, відвідати найближче засідання "бюджетної" комісії (орієнтовно призначена на понеділок 26.06.17 об 11:00, у разі змін повідомлю про уточнення в графіку) та пленарне засідання сесії Луцької міської ради, яке розпочнеться о 10:00 29.06.2017. На підтвердження додаю скріншот із додатку до проекту рішення ради про зміни до бюджету, що вносяться на розгляд сесії, та фото результатів голосування за бюджет 2017, яким передбачалось виділення 20 000 000 грн на добудову школи. І ще одне: це єдина школа, що будується в Луцьку за часів незалежності", – написав Тарас Шляхтич.

Гроші з добудови 27-ї школи в Луцьку хочуть пустити на ремонт вулиці

Гроші з добудови 27-ї школи в Луцьку хочуть пустити на ремонт вулиці

Ігор Поліщук у коментарях повідомив, що гроші, які планують забрати, використають на ремонт вул. Липинського, яка веде до школи. Натомість Шляхтич запевнив, що вулиця Липинського й так потрапила у перелік об'єктів, які підлягають ремонту у 2016 році. До того ж, пояснив Шляхтич, такі речі не можна плутати, адже це зовсім різні статті видатків. Своєю чергою Поліщук зазначив, що не можна будувати школу "аби швидше", щоб згодом не довелося витрачати додаткові гроші на її ремонт, як-от сталося із сусіднім із 27-ю школою дитсадком.

Долучився до дискусії і колишній начальник "Ощадбанку" у Волинській області Віктор Смолярчук. Зокрема він зазначив, що "знімати асигнування з 27-ї школи зараз – верх безглуздя і волюнтаризм". А громадський активіст, волонтер Денис П'ятигорець прокоментував ситуацію так: "Поки що депутат на букву "Б" не домовився за відкат і гроші забрали".

Нагадаємо: загальна вартість проекту становить 88 мільйонів гривень, і на його добудову потрібно 49 мільйонів гривень. 20 з них передбачили з міського бюджету Луцька, виділення ще 5 пролобіював нардеп Ігор Лапін. Відтак, на завершення робіт потрібно ще близько 20.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:У ЛУЦЬКРАДІ КАЖУТЬ, ЩО КОШТОРИС НА БУДІВНИЦТВО ШКОЛИ № 27 – ЗАСТАРІЛИЙ

Надрукувати
мітки:
коментарів