Поділитись:

Артисти мимоволі, або Чому я за цирк без тварин

Понеділок, 26 червня 2017, 07:40
Артисти мимоволі, або Чому я за цирк без тварин

Скажіть мені (можете нижче написати в коментарях), що веселого є в тому, коли на арену виходить дика тварина, до прикладу, ведмідь і сідає на велосипед та їде? Бо я не розумію тих батьків, які ще й разом зі своїми дітьми дивляться на замордованих звірів і від щирої душі сміються.

А що ж, як то кажуть, заплатила, наприклад, якась мама з дитиною гроші – значить має на них насміятись ледь не до втрати свідомості і піти собі додому щасливій від того, що побачила, як тигр стрибає у вогняне кільце.

Побачила шоу, пішла додому і навіть в тій голові не відклалося того, які побої та фактично садизм довелось пережити тигру, який, почувши удар батога об підлогу циркової арени, готовий і в вогняне кільце стрибнути, аби цей батіг не опустився йому на спину.

І так постійно: люди пореготали над тим, як смішно, коли ведмідь ходить на задніх лапах, і порозходились домівками. отримавши веселі емоції, циркачі – зібрали гроші, які тварини заробили для своїх мучителів за виставу, а бідолашні тварини, можливо, навіть не отримавши їжі та води, пішли в тісні й брудні клітки, бо завтра на них чекає нова порція дресирувань (читати побиття, знущання та залякування. Принаймні таких шокуючих відео так званих дресирувань в Інтернеті безліч). І хай би там що не говорили про безболісне дресирування, як казав легендарний Станіславський: "Не вірю!".

Циркові вистави за участю тварин є якоюсь розвагою родом із темного Середньовіччя, а люди, які платять за це гроші, – співучасники цього ганебного дійства. Якби люди не приходили і не приносили на це гроші, то би і працівники цирків не залучали тварин.

Нічого не маю проти цирків і навіть захоплююсь виступами акробатів, але тваринам, а особливо диким тут не місце!

Ви дивуєтесь, коли лев нападає на дресирувальників чи глядачів? А я ні. Адже це дика тварина, яку приручити неможливо, а ще їй агресії додають і постійні дресиривання.

Я за цирк, але без тварин. Як мистецтво демонстрації незвичайного цирк повинен бути, тому що має свою унікальну історію формування, культуру, легендарних циркових артистів та свою унікальну нішу. Однак тварини не повинні бути жертвами цього мистецтва, адже це живі істоти, які заслуговують на волю, де зможуть самостійно добути собі їжу, а не вузьку й брудну клітку, залякування та голод.

Як казала одна зоозахисниця: навіть найзолотіша клітка не зробить дику тварину, яка перебуватиме в ній, щасливою.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024