Поділитись:

На ЛПЕ розповіли, що планують робити з «лізинговими» автобусами

Вівторок, 09 лютого 2016, 17:42

Користуватись "лізинговими" автобусами ЛПЕ зможе тільки тоді, коли погасить штрафні санкції і підпише договір купівлі-продажу з "Богдан-лізинг".

За півтора року ЛПЕ не сплатили жодної гривні штрафних санкцій для "Богдан-лізинг". Про це йшлося під час засідання тимчасової комісії міської ради з вивчення проблем діяльності КП "ЛПЕ" 9 лютого.

Ще у 2007 році "Луцьке підприємство електротранспорту" придбало на виплату у компанії "Богдан-лізинг" 41 автобус. Не дивлячись на фінансові проблеми і відсутність коштів для погашення лізингу керівництво ЛПЕ у 2014 році все ж таки спромоглось виплатити кошти за автобуси.

Проте "Богдан-лізинг" виставив пеню та штрафи ще на 4 мільйони й подав позов до суду з вимогою повернути не лише кошти, а й автобуси.

На сьогодні автобуси оштрафовані і ЛПЕ не має права користуватись ними до тих пір, поки не виплатить всі штрафні санкції і не підпише договір купівлі-продажу з "Богдан-лізинг".

"Тільки ми виплачуємо штрафні санкції, тоді "Богдан-лізинг" підписують з нами договір купівлі-продажу. Відповідно, автобуси переходять у нашу власність й ми зможемо ними користуватись",- сказав виконувач обов'язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк.

Голова профспілки Луцького підприємства електротранспорту Віталій Герасимюк сказав, що коли ці автобуси все ж таки будуть в них, то можна буде половину переобладнати на заводі під тролейбуси, а інші – в шкільні автобуси, які потім відправити по області на школи.

Депутат Луцької міської ради Олександр Козлюк сказав, що можна підготувати звернення на лізингову компанію і запропонувати їм варіант акредитиву в банку. Акредитив має чинність договору, на якому він ґрунтується. Проте, як сказала головний бухгалтер ЛПЕ Лариса Каткова, на підписання акредитиву "Богдан-лізинг" не погоджується.

Не погодились представники ЛПЕ і з пропозицією одного з депутатів гасити несплачені штрафні санкції в сумі не більшій, аніж чотири тисячі гривень в місяць.

"Рішення суду й так не виконувалось через фінансові проблеми. Якщо ми так будемо гасити штрафні санкції, то на це піде до п'яти років", - заперечив Ігор Грицюк.

Як запевнили представники ЛПЕ, головною їхньою метою в цьому питанні залишається досягнення домовленостей і підписання з "Богдан-лізинг" договору купівлі-продажу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
14 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024
06 березня 2024
26 лютого 2024
25 лютого 2024
20 лютого 2024