Поділитись:

Луцький ЦНАП не прийматиме декларації щодо містобудівної діяльності

Понеділок, 26 червня 2017, 10:40
Луцький ЦНАП не прийматиме декларації щодо містобудівної діяльності

Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю у Волинській області призупинило прийом документів у Центрі надання адміністративних послуг на час внесення змін до підзаконних нормативно-правових актів.

Документи приймати припинили через набранням чинності 10 червня 2017 року Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності". Законом передбачені зміни, які пов`язані із переходом із триступеневої (повідомлення, декларація, дозвіл) на двоступеневу (повідомлення, дозвіл) дозвільну систему у будівництві, спрощенням дозвільних процедур для нескладних об`єктів та одночасно посиленням відповідальності забудовників при будівництві соціально-важливих об`єктів, – повідомляє Центр надання адміністративних послуг у Луцьку.

Із 10 червня у містобудуванні більше не існує декларативного принципу подачі документів.

"Об'єкти будівництва з незначним класом наслідків зводитимуться на підставі повідомлення, що значно спрощує для громадян процедуру початку будівельних робіт та унеможливлює неправомірні відмови з боку посадових осіб держархбудконтролю, – наголосила експертка Євгенія Іванська. – У той же час будівництво об'єктів середнього і значного класу наслідків здійснюватиметься виключно на підставі дозволу та після проходження будівельної експертизи".

Надрукувати
мітки:
коментарів