Поділитись:

"Це проблема комплексна", - Яковлев про сморід у Луцьку

Субота, 01 липня 2017, 11:18
«Це проблема комплексна», - Яковлев про сморід у Луцьку

Радник голови Волинської ОДА Тарас Яковлев переконаний - не варто було людям обіцяти, що після зупинки біоетанольного заводу одразу перестане смердіти, оскільки сморід у Луцьку спричиняє ряд проблем.

Тарас Яковлев погодився з думкою попереднього гостя ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" Василя Столяра про те, що через несанкціоновані скиди фекальних відходів з мікрорайону Вересневе на поля фільтрації відбувається хімічна реакція з відходами цукрового заводу і, як наслідок, неприємний запах. Про це він сказав 30 червня у підсумковому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь".

Член міськвиконкому Ігор Алексєєв сказав, що градус обурення людей, які живуть в районах неподалік полів фільтрації цукрового заводу настільки високий, що б на місці винуватців в цій проблемі почав би "боятися за життя".

"Я декілька разів виїждав на Полонку (село поблизу біоетанольного заводу – К.) і зустрічав представників міської влади, які що можуть те і роблять щоби вирішити проблему", - зазначив Ігор Алексеєв.

Тарас Яковлев сказав, що сам мешкає в мікрорайоні ДПЗ і дуже добре знає всі незручності та проблему від нестерпного запаху у місті. Він зауважив, що раніше час від часу виявляли несанкціоновані зливи відходів в ливневі каналізації. Проте переконаний, що навряд чи якийсь підприємець при напруженій ситуації і з запахом зараз наважиться таке робити.

"Здається, що основна проблема з запахом - запуск заводу з виробництва біоетанолу. А чого з'являється чи зникає запах? – можливо це роза вітрів. Чи винен завод в цій ситуації? – ні. Я погоджуюсь з тезою Столяра, що там є комплекс проблем у питанні зі смородом. Бо завод будували в радянські часи і пару будинків житлових збудували, все це об'єднали і вивели на поля фільтрації заводу", - Сказав Яковлев.

Також радник голови Волинської ОДА додав, що варто фекальні відходи з житлових будинків Вересневого, які потрапляють на поля фільтрації забирати у загальноміську каналізацію.

"Якщо це все зроблять, то проблему вирішать. Не варто було людям казати, що завод зупиняємо і сморід зникне", - додав Тарас Яковлев.

Надрукувати
мітки:
коментарів