Поділитись:

Лучани "отримали" сальмонельоз: звинувачують млинці із супермаркету (відео)

Середа, 05 липня 2017, 09:00
Лучани «отримали» сальмонельоз: звинувачують млинці із супермаркету (відео)

У Луцьку троє людей придбали в одному із місцевих супермаркетів акційні млинці і тепер лежать у лікарні із сальмонельозом.

Лікарі припускають, що кількість постраждалих може бути значно більшою. Тому категорично не радять влітку споживати готову курятину та яйця, – інформує 5 канал.

Лучанка Ірина впевнена: потрапила до лікарні після вживання млинців з курятиною, які купила у місцевому супермаркеті. Лише дивом отруєння оминуло чоловіка з дитиною.

"Я встати з ліжка взагалі не могла, мене швидка вже забрала з 40-градусною температурою. Купила три штучки всього-на-всього: собі, чоловікові і дитині", – розповідає пацієнтка Ірина Булич.

Крім Ірини, до інфекційного відділення потрапили ще двоє пацієнтів зі схожими симптомами.

"У всіх клініка гастроентероколіта з вираженою інтоксикацією, діареєю, блювотою. Лікування надавалося відразу при поступленні. Збудник – сальмонела", – розповідає завідувачка відділення Волинської обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська.

Сальмонельоз – такий діагноз встановили трьом пацієнтам лікарні, які куштували їжу з супермаркету. Усі вони розповідають: спокусилися акційною ціною, а тепер розплачуються здоров'ям.

"Це крапельниці, це уколи, це антибіотики, це купа грошей", – жаліється пацієнтка Ірина.

Лікарі наголошують: у курятину та яйця сальмонела потрапляє найчастіше. Влітку вона особливо швидко розповсюджується. Інкубаційний період – до 3 діб. У супермаркеті звинувачення покупців на свою адресу відкидають. Пацієнти готуються писати скарги на супермаркет до органів контролю. Епідеміологи кажуть: нині довести, що сальмонела була саме в млинцях, важко. Поки відомо про три випадки отруєння стравою. Але постраждалих може бути більше, адже у той день супермаркет продав 10 кілограмів таких млинців.

Надрукувати
мітки:
коментарів