Поділитись:

«Луцьксантехмонтаж» виграв тендер на 56 мільйонів для добудови перенатального центру

Понеділок, 07 грудня 2015, 17:16
«Луцьксантехмонтаж» виграв тендер на 56 мільйонів для добудови перенатального центру

ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536" виграло конкурсні торги на будівництво перинатального центру у Луцьку. Єдиним конкурентом була фірма, пов'язана із політичним та бізнес-партнером Віктора Чорнухи.

Очікувана вартість закупівлі становила 56 912 500 гривень. Номер оголошення № 202858, номер бюлетеня 343 (24.09.2015) від 24.09.2015, - інформує Четверта влада.

Зведення Волинського обласного перинатального центру розпочали ще у далекому 2001 році. У квітні 2012-го роботи відновили. Однак у зв'язку з критичною ситуацією в країні, у 2014-му увесь процес тимчасово зупинили.

У конкурсі на будівництво перинатального центру взяли участь лише дві фірми з майже однаковими ціновими пропозиціями :
- Луцьксантехмонтаж - 56 526 298,02 гривень;
- Західелектромонтаж - 56 698 027,20 гривень.

За інформацією ЄДР, ТзОВ "Західелектромонтаж" зареєстроване по вулиці Героїв УПА, будинок 13. Його засновником та керівником є Рогаля Ігор Іванович із внеском до статутного фонду 65 000 гривень. Основний вид діяльності товариства – будівництво житлових і нежитлових будівель.

Учасники цього тендеру вже не вперше ділять бюджетні гроші. До прикладу, у жовтні вони розіграли тендер на будівництво термального басейну у селі Грем'яче, - інформують "Наші гроші" .

До того ж, між учасниками конкурсу неважко простежити і певні звязки. Зокрема, багаторічний керівник "Луцьксантехмонтажу" Віктор Чорнуха та Віктор Кобринчук були депутатами Волинської обласної ради від БЮТу. А нинішній керівник "Західелектромонтажу" Ігор Рогаля разом із Віктором Кобринчуком створили польсько-українське підприємство "Неп-Вест", яке вже припинило свою діяльність як юридична особа.
Крім того, Ігор Рогаля мешкає у селі Зміїнець, де також проживають власники "Луцьксантехмонтажу" Віктор та Ігор Чорнухи.

Варто зазначити що у підрядах на будівництво, які оголошує ОДА, досить часто перемагає Луцьксантехмонтаж та його партнери. Зокрема, за інформацією "Наших грошей" фірма "Житлобуд-2" була дочірнім підприємством "Луцьксантехмонтажу". І як свідчить практика ці фірми досить часто беруть участь тендерах ОДА:

«Луцьксантехмонтаж» виграв тендер на 56 мільйонів для добудови перенатального центру

Надрукувати
мітки:
коментарів