Поділитись:

У "Самопомочі" порадили, чи йти Юлії Вусенко у Верховну Раду

Субота, 22 липня 2017, 16:30
У

Рішення щодо того, чи йти Юлії Вусенко у народні депутати, чи залишитись працювати у Луцькій міській раді, залежить лише від неї самої.

Про це ІА "Конкурент" заявив член політради "Самопомочі" Олег Лаврик.

Депутат Верховної Ради України від фракції "Самопоміч" Альона Бабак написала заяву про складання своїх депутатських повноважень. Якщо Верховна Рада проголосує за її відставку, то наступним кандидатом у списку партії є Юлія Вусенко.

"Автоматично Юля Вусенко має право приймати присягу і бути депутатом Верховної Ради. І тут позиція партії не може бути двоякою. Чи Юля прийме таке рішення на той момент, коли це буде? Може, цього ніколи не станеться, може, станеться через два роки, може, не станеться ніколи, але це буде виключно позиція Юлі. Тобто, партія буде слідувати виключно закону", – зазначив Олег Лаврик.

З його слів, якщо Юлія Вусенко вирішить далі працювати у міській раді, то, відповідно, наступний кандидат, який був кандидатом до Верховної Ради, буде мати таку можливість піти працювати депутатом. Але це залежить виключно від Юлії Вусенко.

На запитання, що порадив би Олег Лаврик Юлії Вусенко, коли була б альтернатива: або йти у Верховну Раду, або спробувати свої сили у виборах мера Луцька, він відповів:

"Ви знаєте, один з відомих філософів казав: "Не слухайте ніяких порад і цієї поради в першу чергу". Я можу сказати, як би зробив я. Якби я, будучи легітимним секретарем Луцької міської ради (бо я вважаю Юлю легітимним секретарем Луцької міської ради), і якби завтра були вибори, і я б виграв вибори міського голови, то я б не пішов працювати в парламент. Я б залишився працювати Луцьким міським головою. Але це – моя позиція".

Надрукувати
мітки:
коментарів