Поділитись:

У Луцьку з'явилося нове видавництво

Субота, 29 липня 2017, 12:00
У Луцьку з'явилося нове видавництво

У Луцьку створили нове книжкове видавництво "Синя папка". Його засновники – голова мистецького об'єднання "Стендаль" Ельвіра Яцута та віце-президент Всеукраїнської ради голів ОСББ Роман Бондарук.

Як розповіли творці "Синьої папки" у коментарі "Конкуренту", видавництво буде спеціалізуватися на фантастиці та науково-популярній літературі.

У Луцьку з'явилося нове видавництво

"Ми зібрали команду креативних людей, аби творити фантастичну літературу. Фантастичну у двох значеннях: за якістю та жанром. Спеціалізація видавництва – фантастика (українська і світова), фентезі, науково-популярна література. Раніше фантастику сприймали як легкий жанр, однак зараз бачення суспільства змінюється. Ми будемо обирати книги, які вчать "розкривати світи", розвиватимуть нестандартний спосіб мислення", – пояснили засновники.

Першим проектом видавництва буде серія романів про пригоди хлопчика Айхо письменниці з Луцька Орести Осійчук.

"Перші дві книги вже виходили друком, але ми вирішили злегка змінити, доповнити, відкоригувати ці та наступні частини і, щонайголовніше, обрати незвичайне візуальне втілення. Розкрию секрет, що над останнім працює Леонід Тивонюк та його команда з анімаційної студії "Imago", – розповіла Ельвіра Яцута.

До слова, Ореста Осійчук, або ж Оршуля Фариняк – волинська письменниця, яка увійшла в літературний світ із романом-фентезі "Айхо, або Подорож до початку". Саме цю книгу відзначили на літературному конкурсу "Коронація слова 2013". А не так давно Ореста Осійчук стала лауреатом Загальноєвропейського фестивалю наукової фантастики "Єврокон 2016".

Надрукувати
мітки:
коментарів