Поділитись:

"Ще б ви так гроші давали, як ці посвідчення", - вдова атовця про реакцію маршрутників

П'ятниця, 04 серпня 2017, 14:18

Чоловік Ольги Ляшук загинув під час Ілловайського коридору. Три місяці він вважався зниклим безвісти.

Нині без батька залишився маленький син.

"Дитина росте і питає, де тато. Я відповідаю: "На небі". Він каже: "Я хочу до нього, на небо". Кажу сину, що він невидимий і поруч. Тепер мій син думає, що його тато невидимий супергерой, який його оберігає", – розповідає Ольга Ляшук.

Вдова каже, що нині не завжди може знайти підтримку і розуміння у суспільстві. Чимало людей просто не переймаються тим, що в країні тривають військові дії та гинуть люди. Наприклад, коли кажеш у маршрутках, що маєш посвідчення члена загиблого ветерана війни, відповідають: "Ще б ви так гроші давали, як ці посвідчення".

"Та дайте вже документи, аби не принижували. Коли дитині кажуть: "Де ти воювала?", то поки я вимовлю, що я вдова, у мене сльози вже до колін", – підтверджує слова інша дружина загиблого – Ірина Галас.

Жінки говорять, що насправді піклуються про них волонтери та такі ж члени загиблих військових, як і вони.

"Соціум відноситься дивно. Нам ніби і співчувають, погоджуються, але коли починаєш турбувати тих людей, які тобі обіцяли, то кажуть, що господарські питання не вирішують. А я з'ясувала, що за 20 років шлюбу не навчилася цвяхи забивати, не вмію машину ремонтувати, поличку. Ми не кажемо, що просимо це робити безплатно. Але якась організація має бути, яка би мала допомагати", – зазначає Ірина, яка проживає у сільській місцевості і не завжди може впоратися самотужки з проблемами, які трапляються чи не щодня.

Надрукувати
мітки:
коментарів