Поділитись:

#Cім_сорок: звичайне хуліганство чи расизм?

Понеділок, 14 серпня 2017, 07:40

Не так давно Луцьк сколихнула подія про те, що у місті невідомі побили студентів місцевого вишу, які приїхали на навчання із Намібії.

В раніших матеріалах сайту новин Луцька "Конкурент" йшлося про те, що студенти разом із друзями, серед яких були жінки, прогулювалися парком. До них почав чіплятись незнайомий їм білий чоловік. Зав'язався конфлікт. На допомогу до незнайомого хлопця прийшли інші чоловіки. Тож студенти змушені були тікати з парку. Наздогнали їх за головним корпусом університету імені Лесі Українки, що на перетині вулиць Ярощука та Степана Бандери, зав'язалася бійка. Студенти розповіли, що нападників було кілька десятків – до 40 осіб. Інші свідки теж підтверджують масовість, описуючи нападників, як молодих чоловіків спортивної статури, частина з яких була з оголеними торсами у шортах.

Поліція ніби шукає нападників, які побили молодих людей, але цікаво, чи знайдуть і чи понесуть вони якесь покарання. Оскільки з точки зору правової держави та громадянського суспільства, такі речі є неприпустимими. Якщо врахувати те, що студенти мають темний колір шкіри, а нападники, за словами студентів, були білими, то це вже навіть не хуліганство, а, м'яко кажучи, попахує расизмом – ганебним словом, я вже не кажу явищем.

Звісно ж, скажете, бійки серед молоді – звичайна річ, але ж якщо до студентів чіплялись тільки за те, що в них темніший, аніж в українців, колір шкіри, чи вони "понаїхали" з інших країн, то мені дуже соромно за наших українців. От справді, якісь молодики, яких я навіть не бачила ніколи на власні очі, побили іноземних студентів (яких теж особисто не знаю), а мені соромно.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

 
Надрукувати
мітки:
коментарів