Поділитись:

Стало відомо, чому затримали керівника "Варти порядку"

Вівторок, 08 серпня 2017, 13:40
Стало відомо, чому затримали керівника «Варти порядку»

На Волині викрили членів громадського об'єднання з охорони порядку, які з використанням технічних засобів незаконно збирали конфіденційну інформацію про громадян.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

На Волині викрили і припинили діяльність групи осіб, які позиціонували себе як члени громадського об'єднання з охорони правопорядку й з метою незаконного стеження, збору та використання у власних цілях та на замовлення третіх осіб конфіденційної інформації про особисте життя громадян, у тому числі публічних осіб в регіоні, організували контрабандне переміщення в Україну, задля подальшого використання у власній незаконній діяльності, спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, стосовно яких встановлені обмеження перебування у вільному обігу.

Нині тривають першочергові слідчі (розшукові) дії зі встановлення повного кола учасників злочинної змови та осіб, які користувались їхніми послугами щодо незаконного стеження та збору конфіденційної інформації.

Вирішується питання про обрання викритим у злочинній діяльності особам запобіжних заходів та повідомлення їм про підозру у вчиненні контрабанди і незаконного придбання та використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Зауважимо, що за такі діяння передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо: сьогодні у Луцьку затримали голову "Варти порядку" Олександра Тиводара.

Надрукувати
мітки:
коментарів