Поділитись:

Гоп весілля — три кредити

Четвер, 17 серпня 2017, 07:40

Мене завжди дивувало як можуть люди витрачати на гулянки шалені гроші, якщо загалом фраза "шалені гроші" для їхнього життя більше виняток, аніж правило. А ще більше дивувало, коли це робиться для того, щоб хтось не подумав, що хтось не може витратити шалені гроші на гулянки. Може, вміє, десять шкур здере, та все буде в ажурі, і не гірше, аніж на весіллі дочки троюрідного дядька, ім'я якого не дуже пам'ятається, але якого треба запросити. Разом із дочкою. І її чоловіком. Бо ж весілля на.. 100? 150? 200 людей? З однієї лише лінії?

Так і виникають історії, коли батьки займають гроші, беруть величезні кредити, аби організувати весілля дітей. Вам може це здатися вигадкою, втім чула не одну таку бувальщину. А потім боргова лавина може обростати все новими боргами, а молодята вже давно не молоді, або й узагалі розлучені. Залишаються лише борги.

Традиція, аби батьки оплачували весілля молодят сама по собі трохи дивна. Ми давно не живемо в архаїчному суспільстві, де весільний процес часто був економічною угодою. Та й нареченим далеко за двадцять, а отже — це самостійні люди, які мали б самотужки оплачувати власні гулянки. То чому й досі часто весілля спонсорують батьки?

А якщо підійти до питання й узагалі глобально: то чому святкують саме день весілля? Якось розповідали, що у Греції після кризи, якщо вже і гуляють, то одного дня дві події — весілля та хрестини. По-перше, приводи солідні. По-друге, це дешевше. По-третє, такий шлюб витримав бодай певний час. Та навіть якщо відкинути хрестини, то чому не святкують річниці, як певний доказ міцності шлюбу, а отой перший день?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів