Поділитись:

У луцьких школах не буде триместрів, – головна освітянка міста

Четвер, 17 серпня 2017, 17:58

У Луцьку не змінюватимуть структуру навчального процесу та не запроваджуватимуть практику триместрів.

Про це стало відомо сьогодні, 17 серпня, під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, – пише Волинська правда.

Зауважимо, що Міністерство освіти України пропонує змінити час і тривалість канікул, а також поділити навчальний процес на 6 триместрів. Утім на запитання членів комісії щодо таких нововведень у луцьких школах очільниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко відповіла, що міських шкіл такі зміни не торкнуться.

"Нам такі зміни не підходять. Ми маємо право на місці ухвалювати рішення. Вивчали думку батьків. Таке поняття, як триместри, нам не треба, щоб не розпорошуватися і цим не створювати дискомфорт", – висловилася вона.

До того ж, із її слів, можуть бути зміни у навчальному процесі, пов'язані із темпаратурним режимом чи карантитом, тож це створюватиме ще більші незручності при запропонованому Міністерством графіку навчання.

Натомість депутат Алла Надточій зауважила, що теж є мамою школяра і нововведення вважає доцільними. Адже діти мають надто щільний графік навчання та позашкільної освіти, тож варто було б чергувати це із відпочинком.

Надрукувати
мітки:
коментарів