Поділитись:

Чи здорожчала оренда квартир у Луцьку

П'ятниця, 18 серпня 2017, 10:03

Як повідомила агент з оренди нерухомості АН "Затишок" Анастасія Толмачова, ціни на оренду житла в Луцьку в серпні практично не змінилися у порівнянні з минулим місяцем.

Клієнти вважають за краще знімати як одно-, так дво- і трикімнатні квартири в новобудовах і багатоквартирних будинках старої споруди, – пише портал Domik.ua.

"Вибір орендарів залежить від їх фінансових можливостей і кращої суми витрати на оренду. Ті, хто хочуть знімати просторе житло, цікавляться винятково трикімнатними об'єктами. У той же час молоді пари часто орендують одно- і двокімнатні квартири", – розповіла ріелтор.

За даними агентств нерухомості Луцька, орендують квартири в середньому від 3 000 до 6 000 грн.

Серед головних вимог клієнтів фахівці виділяють наявність в квартирі повного меблевого комплекту, побутової техніки і телевізора. При цьому багато орендарів звертають увагу на те, як облаштована прибудинкова територія. Так, розташування поблизу будинку аптек, магазинів та супермаркетів вважається кращим.

У серпні 2017 року найбільш привабливим в Луцьку вважається центр міста: 33-й і 35-й квартали, вулиця В. Чорновола, проспект Волі. Окраїна, як і раніше, залишається незатребуваною серед орендарів.

Ціни на оренду квартир в будинках старого житлового фонду

Ріелтори Луцька розповідають, що квартиронаймачі вибирають як цегляні, так і панельні будинки.

"При покупці житлової нерухомості клієнти надають велике значення типу спорудження будинку. В такому випадку панельні об'єкти практично не затребувані. Це пов'язано, як правило, з ненадійною ізоляцією такого житла від холоду і зовнішнього шуму. Коли клієнти підшукують квартири для оренди, якість зведення будинку для них стає неважливим. Тоді орендарі вибирають цегляні і панельні об'єкти", – зазначила ріелтор.

Спеціаліст з нерухомості додала, що приблизно 70 % клієнтів вибирає оренду без посередників в Луцьку. При цьому ті, хто хочуть купити квартиру, детально вивчають всі варіанти нерухомості в Луцьку на вторинному ринку.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в будинках старого житлового фонду в Луцьку в серпні 2017 року:

Локація

Однокімнатна квартира, грн

Двокімнатна квартира, грн

Трикімнатна квартира, грн

Центр міста

3000-4000

4000-5000

5000-6000

Прицентральні райони

2800-3500

3500-4000

4500-5000

Околиця

2500-3000

3000-3500

3500-4000

Для порівняння, зняти квартиру в Рівному можна в середньому за 2 000 грн на околиці міста. Така ціна актуальна для однокімнатних житлових об'єктів в будинках старої споруди регіону.

Ціни на оренду квартир в новобудовах

У серпні 2017 року квартири в нових житлових комплексах залишаються затребуваними для клієнтів через зручностей і сучасних умов проживання в них.

За словами агента з оренди нерухомості АН "Експерт" Вікторії Корецької, квартиронаймачі іноді звертаються до орендодавців з проханням оформити на квартиру державну допомогу. У деяких випадках власники погоджуються на це, в результаті чого орендарям вдається платити за використання житлово-комунальних послуг набагато менше.

Клієнти, які хочуть купити квартиру в Луцьку, уважно переглядають рейтинг забудовників Луцька.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в новобудовах Луцька в серпні 2017 року:

Локація

Однокімнатна квартира, грн

Двокімнатна квартира, грн

Трикімнатна квартира, грн

Центр міста

5000-6000

6500-7000

7000-8000

Прицентральні райони

5500-5800

6000-6500

6500-7500

Околиця

5000-5500

5500-6000

6000-6500

У таблицях вказані середні ціни на оренду квартир в Луцьку. Вартість може змінюватися, оскільки залежить від площі, планування і віддаленості об'єкта від транспортної розв'язки.

Законність і термін оформлення договору оренди

Вікторія Корецька розповідає, що деякі клієнти перед оформленням угоди на оренду просять власників пред'являти документи на житлову нерухомість. Так, квартиронаймачі прагнуть укладати договір на житло винятково зі справжньою документацією.

Спеціаліст додала, що угоду на оренду квартири орендар і орендодавець в більшості випадків укладають на півроку з можливістю подальшого продовження терміну дії договору.

Розмір завдатку

Брокери відзначають, що при оренді квартири в Луцьку сума завдатку складає один або два орендних внеску, що безпосередньо залежить від домовленості між орендодавцем і клієнтом.

Кількість переглядів квартири

Анастасія Толмачова розповідає, що при вигідних умовах оренди квартири вона здається в середньому не довше, ніж за 4 дні. Недороге житло користується високим попитом, тому кількість його переглядів клієнтами перед здачею в оренду становить близько 6-7 разів. Якщо вартість оренди житлової нерухомості висока, що зацікавлення клієнтів буде однозначно меншим. У такому випадку кількість переглядів потенційними орендарями знижується до 3-4 раз. Примітно, що дорогі за ціною об'єкти можуть рекламуватися близько 2-3 місяців перед здачею в оренду.

Прогноз ринку

Фахівці з нерухомості впевнені, що підстав для зростання або зниження вартості оренди квартир в Луцьку в короткостроковій перспективі немає. Орендарської попит також буде залишатися незмінним.

Змін у ціновій політиці можна очікувати в грудні поточного року. Ріелтори прогнозують в цей період приїзд туристів в місто, через що попит на оренду квартир може вирости, що і спровокує невелике зростання цін.

Надрукувати
мітки:
коментарів