Поділитись:

На Волині через невисокі зарплати – кадровий голод у екстреній меддопомозі

П'ятниця, 18 серпня 2017, 12:54
На Волині через невисокі зарплати – кадровий голод у екстреній меддопомозі

Реформа екстреної медичної допомоги змінила якість надання допомоги в кращу сторону.

Завдяки реформі екстреної медичної допомоги, яка почалась в 2013 році, з'явилась можливість покращити надання допомоги, адже були надані додаткові кошти, щоб система екстреної медичної допомоги розвивалась. Про це розповів головний лікар "Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" (ВОЦМЕМДМК) Олег Куц 18 серпня під час прес-конференції.

Із слів головного лікаря, за ці кілька років, коли триває реформа, у них збільшилась кількість штатних одиниць, а наступного року очікують 14 медиків-інтернів, що дасть змогу зробити більше лікарських бригад. Якість надання медичної допомоги покращилась, адже раніше вони мали 5 пунктів базування в області екстреної медичної допомоги, які мали неповний режим роботи, а зараз їх переведено в цілодобовий режим.

"Ми відкрили додаткових 7 пунктів базування, і додатково було відкрито 3 бригади меддопомоги, зараз маємо у 8-ми районах лікарські бригади. Збільшення пунктів базуваня дає можливість пришвидшити доїзд до місця виклику", – пояснив Олег Куц.

Головний лікар додав, що нині вони забезпечені повністю медикаментами і пальним, і в роботі ніяких перебоїв немає.

Усі бригади забезпечені автомобілями. Втім є авто, яким 20-30 років. За останній час медицині катастроф вдалось, за допомогою благодійників, отримати декілька уживаних "іномарок".

Олег Куц додав, що нині вони відчувають "кадровий голод", особливо у водіях на авто швидкої допомоги, у бухгалтерах, економістах, фельдшерах, які відмовляються від цієї роботи через низькі зарплати.

Головний лікар також зауважив, щоб ще краще їм вдавалось виконувати свою роботу та оперативніше приїжджати на виклики, їм потрібно оновити автопарк, а також в окремих районах (як правило – сільська місцевість) області досить часто буває так, що авто не може доїхати через дуже поганий стан доріг, або через аварійні мости, доводиться об'їжати вдвічі довше. А це ще одна перешкода тому, аби лікар якнайшвидше доїхав до хворого.

Надрукувати
мітки:
коментарів