Поділитись:

Спритні лучани заробляли на міжнародних телефонних дзвінках

Вівторок, 22 серпня 2017, 10:36
Спритні лучани заробляли на міжнародних телефонних дзвінках

Двох лучан судитимуть за втручання в роботу телекомунікаційних мереж одного з національних операторів мобільного зв'язку.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Двоє 27-річних чоловіків, не будучи операторами телекомунікацій, несанкціоновано втручалися в роботу телекомунікаційних мереж одного з національних операторів мобільного зв'язку.

Встановивши спеціальне обладнання, вони не безкоштовно надавали громадянам "послуги" зі здійснення міжнародних телефонних дзвінків в обхід міжнародних центрів комутації.

Таким чином міжнародний дзвінок оператором сприймався як внутрішній – спотворювалася інформація із визначення вартості здійснюваних міжнародних трафіків голосової телефонії, а також телефонного номера абонента, що здійснює виклик з-за кордону в Україну.

Один з молодиків займався цим із 2013 року. Іншого ж залучив із травня 2014.

Правоохоронці припинили незаконні дії спритників 30 червня 2015 року, вилучивши під час обшуків усе обладнання, за допомогою якого вони здійснювали свою діяльність.

Міру покарання їм визначить суд. За такі дії Кримінальним кодексом України передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.

Надрукувати
мітки:
коментарів