Поділитись:

Коли у Луцьку запрацює центр олімпійської підготовки

Вівторок, 22 серпня 2017, 16:34

У Луцьку обговорили перші кроки до початку роботи Західного державного центру олімпійської підготовки з легкої атлетики.

Участь у круглому столі взяли перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, представники місцевої влади та спортивні функціонери Волині, – повідомляє "Урядовий портал".

Нагадаємо: Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення двох державних центрів олімпійської підготовки з легкої атлетики – східний центр діятиме у Сумах, а західний – у Луцьку.

Як розповів перший заступник Міністра молоді і спорту, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, створення центру є значним проривом у розвитку легкої атлетики як королеви спорту і великими можливостями для Луцька та області у сфері розвитку спортивної інфраструктури та тренерських кадрів.

Він зауважив, що створення центру олімпійської підготовки є не окремою подією, а частиною стратегії, яку разом з владою міста та області реалізовують вже протягом декількох років. Першою помітною подією у цьому ланцюжку стала реконструкція стадіону "Авангард". Наслідком цієї реконструкції стало проведення у Луцьку низки важливих змагань, у тому числі, міжнародних, візити високоповажних гостей з європейської федерації легкої атлетики тощо.

Центр вирішили створити у Луцьку тому, що у місті є один з двох сертифікованих в Україні стадіонів. Другою складовою створення центру стала зацікавленість місцевої влади у розвитку легкої атлетики, третьою – успіхи волинських легкоатлетів останніми роками.

Зі слів першого заступника Міністра, у держбюджеті на наступний рік передбачать 10 мільйонів гривень на фінансування центру, в якому волинські спортсмени матимуть додаткові можливості займатися разом із провідними спортсменами країни. До того ж у центрі планують створити 20 нових робочих місць.

Ігор Гоцул повідомив, що з 1 жовтня почне працювати адміністрація центру, а повноцінну діяльність центр розгорне з 1 січня 2018 року. Відповідно до розробленої концепції, робота центру буде сконцентрована на підготовці спортсменів юніорської, юнацької та молодіжної категорії. Кошти, передбачені у держбюджеті для центру, спрямовуватимуть в основному на підготовку молодіжних категорій спортсменів.

Ігор Гоцул розповів, що зустрівся з представниками усіх гілок влади та всіма зацікавленими сторонами, але навіть не очікував на таку одностайну підтримку. З його слів, результати роботи центру можна очікувати вже у найближчому майбутньому.

Заступник голови Волинської облради Роман Карпюк зауважив, що нині збулася мрія багатьох українських спортсменів. Створення центру, на його думку, буде гарним прикладом для дітей для того, аби займатися спортом. Також волиняни отримають доступ до підготовки спортсменів високого класу, адже тут працюватимуть провідні фахівці з усієї країни.

Перший проректор Східноєвропейського національного університету Анатолій Цьось зазначив, що найближчим часом складуть широку програму діяльності СНУ та федерації легкої атлетики, де будуть різні розділи роботи, аби робота була системною та дозволяла вчитися найкращим спортсменам. Йдеться про наукове забезпечення процесу підготовки спортсменів, наукову роботу, підготовку суддів тощо.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
02 березня 2024
16:34
27 лютого 2024
22 лютого 2024
14 лютого 2024
04 лютого 2024