Поділитись:

Справа Кривіцького. Подробиці від митника

Середа, 23 серпня 2017, 16:10
Справа Кривіцького. Подробиці від митника

Напередодні обшуків начальнику Волинської митниці Віктору Кривіцькому ніби то натякнули: краще виїхати з області, бо можлива провокація, пригадує посадовець. Той вирішив залишитися, бо не вважав, що є через що боятися.

"Єдине, що вони мені можуть зробити – це підкид. Але я собі навіть в умі, в 21 столітті, після того, як ми пережили Сталіна, Майдан і все інше, уявити не міг, що орган, який контролює виконання законодавства в Україні, може робити такі речі", - розповів 23 серпня начальник Волинської митниці Віктор Кривіцький під час засідання кадрової комісії громадської ради при ДФС області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КРИВІЦЬКИЙ РОЗКАЗАВ, КОГО ПІДОЗРЮЄ У СПРАВІ ПРО ХАБАР

Митник згадує, що 16 серпня повертався до Ковеля. Тут був разом із водієм на найманій квартирі, де довгий час не був. Пізно ввечері до приміщення постукалися від поліції. Митник відмовився відкривати двері та викликав охорону. Опісля обшук в оселі таки провели, але працівники прокуратури області, розповів Кривіцький.

Справа Кривіцького. Подробиці від митника

Зі слів митника, на кухні силовики знайшли записник. У ньому був конверт, де знайшли 500 євро та 500 доларів. Із цих купюр ніби то 50 доларів та 50 євро були передані якимись особами, серед яких можуть бути працівники митниці та прикордонники. Імена осіб, які тоді працювали на пості, митниця передала прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУНЧИК ПРОКОМЕНТУВАВ ЗАТРИМАННЯ НАЧАЛЬНИКА ВОЛИНСЬКОЇ МИТНИЦІ

"Чомусь справу порушують лише проти митників, а не проти прикордонників. У мене питання: якщо є заява людини, то це заява про злочин. Якщо є заява, то має бути і проти одних, і проти інших", - коментує Кривіцький.

Зі слів Кривіцького, під час обшуку вилучили також його особисту сумку з особистими речами, серед яких було 8 тисяч гривень та по 50 доларів та євро.

Інші епізоди, які інкримінують Кривіцькому, пов'язані із реекспортом техніки, та ручки, яку знайшли під час обшуку кабінету. Ця письмова ручка нібито є засобом незаконного стеження. Обвинувачення у цих справах митник також відкидає.

Справа Кривіцького. Подробиці від митника

Після арешту Кривіцького доставили спочатку у ковельський, а потім луцький слідчий ізолятор. Везли його у сильну спеку у відділенні авто, де, як стверджує Кривіцький, возять псів. Підозрюваному після дороги стало зле. В обласному центрі Кривіцькому викликали швидку і госпіталізували. І, як каже митник, проти головного лікаря медзакладу ніби то відкрили кримінальну справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩО ІНКРИМІНУЮТЬ НАЧАЛЬНИКУ ВОЛИНСЬКОЇ МИТНИЦІ

"На сьогодні справи об'єднані в одне провадження і оголошена підозра", - прокоментував "Конкуренту" Віктор Кривіцький.

Члени громадської ради зазначили, що Волинська митниця протягом останнього року демонструє гарні показники. Однак порушені кримінальні провадження викликають великий резонанс серед громадськості. З огляду на це, виключаючи втручання у процес слідства, питання пропонують обговорити на засіданні громадсько-консультативної ради при ДФС області з запрошенням представників правоохоронних органів та майбутнім зверненням до органів влади. Засідання заплановане на кінець серпня.

Надрукувати
мітки:
коментарів