Поділитись:

Це замовне очищення ринку під чийсь приватний інтерес, - луцькі підприємці

Субота, 09 вересня 2017, 18:01

Знести торгівельні контейнери на ділянці ринку "Центральний", де не продовжили оренду, – найпростіший спосіб вирішення конфлікту.

Про це в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд Live" заявив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Олександр Рачков.

Зі слів посадовця, ситуація із земельною ділянкою, на яку продовжили оренду облспоживспілці ще на рік, досить непроста. За всі роки діяльності Волинської облспоживспілки на "правій" частині ринку вони мають на праві власності об'єкти нерухомого майна.

"Тому ставити їм питання про непродовження договору оренди є, як мінімум, економічно невигідно, не кажучи вже про те, що це порушуватиме інтереси територіальної громади, оскільки наявність об'єктів нерухомого майна на земельній ділянці зобов'язує власника використовувати земельну ділянку, а відсутність договору не дозволяє стягувати орендну плату", – пояснив Олександр Рачков.

Що стосується тієї частини ринку, де не продовжили договір оренди (ближче до замку) і території, де здійснює діяльність підприємець Любомир Пахолко (ліва частина вулиці Замкової), то, зі слів заступника міського голови, під час попередніх розмов неодноразово повідомлялось, що там не планується облаштовувати ринок.

"Знести контейнери – це найлегше... В місті Луцьку щодня демонтуються тимчасові споруди. Це з проблемами, це з судами, це з поліцією, зі скаргами і т.д., але менш з тим. Тому я й кажу, що це зробити легше за все. Але насправді намір є зробити так, щоб підприємці все-таки дійшли до того етапу, що біля Луцького замку ринку не повинно бути", – зазначив Олександр Рачков.

Натомість приватний підприємець Тетяна Біскуп зауважила, що наразі люди не бачать послідовних кроків міської влади у реалізації цього наміру.

"Зараз у людей склалась така ситуація, що це просто замовне очищення ділянки під чийсь інтерес", – заявила вона.

Проте Олександр Рачков назвав таке твердження абсурдним, оскільки на сьогодні ніхто навіть не висловлював якихось намірів щодо використання цієї земельної ділянки. І саме для мирного вирішення проблеми і пошуку компромісного рішення була створена робоча група, до складу якої увійшли депутати, підприємці та представники виконавчих органів.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 березня 2024
12 серпня 2023
18 березня 2023
17 березня 2023
19:26
21 грудня 2022
10:20
15 грудня 2022
07:15
06 квітня 2022
09 лютого 2022
17:23
21 листопада 2021
30 грудня 2020
10:00