Поділитись:

Благодійний фонд "Волинь-2014" залучив майже 5 мільйонів злотих на допомогу переселенцям

Вівторок, 08 грудня 2015, 18:23
Благодійний фонд

Українсько-польська програма "Разом з Україною" започаткована Міністерством закордонних справ Польщі спільно з благодійним фондом "Волинь-2014", "Міжнародною асоціацією підтримки України", благодійними організаціями "Я – Волноваха", "Корпорація Щастя".

Підсумки роботи програми підбили під час прес-конференції у Луцьку 8 грудня в конференц-залі готелю "Україна".

В обговоренні взяли участь Генеральний консул Республіки Польща Беата Бживчи, голова Фонду духовної культури пограниччя, член ради програми "Разом з Україною" отець Стефан Батрух, голова фонду "Європейських дій зустрічей фундації "Новий Став" Міхал Вуйцік, віце-президент Люблінського клубу бізнесу, голова програми "Разом з Україною" Богдан Лукасік, голова правління Благодійного фонду "Волинь–2014" Петро Пилипюк та волонтери з різних міст України.

"Україна займає важливе місце у Польські політиці і є однією з країну на яку спрямована польська допомога. В 2014 році Міністерством закордонних справ Польщі було виділено 500 тисяч злотих допомоги, а в 2015 році вже - 4 млн. 700 тис. злотих. Гроші виділялися на гуманітарну допомогу, проекти для різних регіонів України. До збору коштів долучалися також українсько-польські підприємці та представники бізнесу", - повідомила Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи.

Благодійний фонд Благодійний фонд Благодійний фонд Благодійний фонд Благодійний фонд

В рамках проекту допомога для вимушених переселенців була організована в чотирьох напрямках:

- допомога волонтерам у формі продуктових наборів;

- забезпечення обладнанням та технікою;

- медичне приладдя для переселенських пунктів;

- проведення таборів для дітей на території Польщі

Також здійснювалася психологічна підтримка для волонтерів та безробітних у формі тренінгів та арт-терапії.

Голова Фонду духовної культури пограниччя, член ради програми "Разом з Україною" отець Стефан Батрух зазначив, що перша частина програми вже завершена, що стосувалася надання матеріальної допомоги, але продовжують відбуватися психологічні тренінги для безробітних.

Слід зауважити, що 70% продуктових наборів були вироблені на Волині, а 80% іншої продукції в Україні, окрім рибних консерв.

Підводячи підсумки зустрічі, обговорили майбутню співпрацю і назвали місто Луцьк основним партнером польського міста Люблін та подарували благодійному фонду "Волинь 2014" "Декларацію про співпрацю" з оригінальними підписами учасників.

Надрукувати
мітки:
коментарів