Поділитись:

Обережно: ремонт

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 23 вересня 2017, 07:40
Обережно: ремонт

Україна змінюється. Активно ремонтують дороги, переїзди, зводять нові будинки, латають мости. І коли люди десятиліттями стрибали ямами і зойкали при кожному ударі днища своєї "ластівки" об землю, то тепер лише наявність суцільного асфальту цілком задовольняє.

Але при тих всіх жирних плюсах є й неодиничні "косяки", які можуть наробити біди, – недостатнє інформування про ремонтні роботи. Ні-ні, не в інформпросторі (із повідомлень про виконані роботи на різних сайтах при бажанні й самим звіт можна скласти), а на самих дорогах.

Особливо страшно бути не місцевим і їхати в темну пору доби. Перекриття вулиць, з'їзди, об'їзди – знаки про такі зміни досить часто встановлюють аж перед власне перекритою вулицею, з'їздом чи об'їздом. І він такий маленький і такий непомітний. А ще часом ледь-ледь проглядається з-за розлогого дерева чи куща. За гіршим сценарієм так можна і в кювет злетіти. А буває й таке, що позначки взагалі немає. Коли вже частина відремонтованої дороги різко з'єднується з іще незавершеною. Спиляний верхній шар асфальту, щебінь у вікна і жодного знаку – аварійна ситуація. А коли на таку частину влітає переповнений автобус? Дрібні ремонтні роботи, як-от впорядкування кільця чи тротуару поблизу дороги, теж часто-густо нічим не позначені. Розрили і залишили, але рух то продовжується.

Деколи самої уваги водія чи пішохода на дорозі замало. Щоб гарантувати безпеку, треба інформувати про ремонти чи якісь недоліки на дорогах не заради "галочки", а встановлювати величезні червоні знаки, які відблискуватимуть вночі, і обгороджувати ту територію таким же парканом.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів