Поділитись:

Луцьких старшокласників вчитимуть бути толерантними

П'ятниця, 29 вересня 2017, 15:44

Громадська організація "Переселенці Криму та Донбасу" започаткувала у Луцьку цикл тренінгів для старшокласників. На заняттях учнів вчитимуть терпіння й поваги до інших.

Про це повідомляє сайт НСТУ ВРД.

У молодіжному середовищі, на жаль, не рідкість нетерпимість, злоба чи навіть агресія. У різноманітті культур, релігій, думок та ідей школярам буває важко розпізнати моральні цінності. Аби допомогти їм, у Луцьку започаткували "Школу толерантності". Ідея належить Олені Черенковій, голові громадської організації "Переселенці Криму та Донбасу". "Школа" – це цикл тренінгів, аби виховувати в учнів здатність співчувати і довіряти іншим, дати розуміння, що таке гідність, терпіння і самопізнання.

"Ціль – донести, що таке толерантність, які риси притаманні толерантній людині, – каже Олена Черенова. – Заняття будуть проходити в інтерактивному режимі. Це будуть ігри, письмові завдання".

Перше заняття відбулось у Луцькій вечірній школі. Її директор Юрій Левченко каже: у житті школярам доводиться спілкуватись із представниками різних національностей, культур, конфесій і соціальних верств. Знаходити спільну мову нелегко.

"У першу чергу, люди між собою спілкуються правильно тоді, коли вони поважають один одного, – переконаний Юрій Левченко. – Для цього і започатковані заняття, які допоможуть правильно обрати тон розмови, навчать правильно поводитися".

Під час тренінгу учні вчилися бути толерантними і бачити світ у всьому його розмаїтті. Результатом задоволенні. Кажуть: тепер краще розуміють себе та інших.

Тренінги "Школи толерантності" відбуватимуться почергово у кожному навчальному закладі Луцька. Під час обговорень, дискусій та ігор учнів навчатимуть доброзичливому ставленню до інших культур, поглядів і традицій.

Надрукувати
мітки:
коментарів