Поділитись:

Чи зростатимуть на Волині ціни на картоплю

Вівторок, 03 жовтня 2017, 14:30

На Волині немає підстав говорити про неврожай картоплі.

Відповідно до даних оперативної звітності, яку збирають у департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА підстав говорити про дефіцит картоплі немає. Про це у коментарі для ІА "Конкурент" розповів начальник відділу земельних відносин та розвитку землеробства департаменту АПР Олександр Книш.

Як розповів Олександр Книш за даними сільгосппідприємств, які займаються вирощуванням картоплі, немає якихось підстав говорити, що на Волині неврожай картоплі.

"В окремих областях були перебої з вологою, не було дощів у червні. У нас, дякувати Богу, не було дефіциту вологи в період до цвітіння картоплі і не було втрат через надлишкову вологість в період збору. Тобто нарікати на клімат не приходиться", - сказав Олександр Книш.

Він додав, що площі посадки були в межах очікуваного. Якщо ж вони подекуди і скоротились, то через втрату попередніх ринків збуту (Донбас, Крим) і окремі південні регіони почали самі вирощувати картоплю.

Олександр Книш відзначає, що, можливо, були поодинокі випадки, що хтось взяв гербіцид і спалив картоплю не дотримуючись технологій чи не вберіг врожай від колорадського жука, але такі випадки не наносять вплив в цілому на забезпечення регіону картоплею.

Цьогоріч на Волині середня врожайність картоплі була 150-160 центнерів з гектара.

За словами Книша, ціна на картоплю загалом непогана – в середньому 3,50 гривень за кілограм, що влаштовує, як виробників так і споживачів.

Щодо ціноутворення, то тут ціни, в тому числі на сільгосппродукцію, не завжди регулюються економічними важелями, хіба що це можуть бути хвилі ажіотажу в самих супермаркетах.

Надрукувати
мітки:
коментарів