Поділитись:

Змініть +8°C на +10°C

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 07:40

З року в рік із настанням осінніх холодів тисячі лучан (і не тільки) мерзнуть у своїх квартирах. Зазвичай від кінця вересня і до середини жовтня, власне, до початку опалювального сезону, всі масово шмигають носами і кутаються у теплі пледи – звісно, окрім щасливчиків із автономним опаленням.

Традиційно першими отримують тепло лікарні і навчальні заклади, тобто спершу гріють найбільш вразливих – хворих та дітей. Але ж після шкіл і садочків діти йдуть додому – у холодні квартири. Де логіка? Чи вдома можна і мерзнути? Якщо дитина захворіла, це ж батьки не догледіли, які претензії до влади? В навчальних закладах же тепло (до слова, у школах і садочках Луцька досі холодно!).

А як вам норма, відповідно до якої початок опалювального сезону починається тоді, коли середньодобова температура повітря упродовж трьох днів становить +8°C? Чому саме +8°C? Хто встановив саме таку межу і чому її не можна змінити? Якщо це робиться з метою економії енергоресурсів, то яка ж тут економія? Аби хоч трохи прогріти помешкання, населення використовує обігрівачі або вмикає газові прилади, і лічильники потім видають таку "економію", що мало не покажеться! Та й лікування застуд обходиться нині не дешево…

Невже не можна встановити температурний поріг не +8 °C, а на кілька градусів вище? Уряд здійснює медичну, пенсійну, судову реформи, кардинально змінює законодавство для покращення життя… То невже не можна заміною температурного показника скасувати щорічне жовтневе цокотіння зубами мільйонів українців?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів