Поділитись:

"БІО ПЕК" запрацював на повну потужність (фото)

Вівторок, 10 жовтня 2017, 19:32

Після кількамісячної перерви луцький завод із виробництва біоетанолу запрацював на повну потужність. Відновленню роботи передували неодноразові протести, громадські слухання та судові дебати.

Про це повідомляється на сайті Гнідавського цукрового заводу.

Нагадаємо: декілька місяців тому лучанам почав дошкуляти нестерпний запах. Чиновники, політики та громадські діячі визначили, що проблема комплексна. Першопричиною неприємного запаху стали називати біоетанольний завод. Ще 21 травня ТОВ "БІО ПЕК" зупинив виробництво, але неприємний запах так і не зник. Однак до недавнього часу завод не запускав виробництво, аби відновлення роботи відбулося згідно з нормами чинного законодавства.

Кілька місяців тому Волинський окружний адміністративний суд, відповідно до позову Державної екологічної інспекції у Волинській області, своїм рішенням від 3 липня 2017 року призупинив діяльність ТзОВ "БІОПЕК". Однак розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові апеляційну скаргу ТзОВ "Біопаливно-енергетична кампанія" про зобов'язання вчинити дії встановив: апеляційну скаргу ТзОВ "Біопаливно-енергетична компанія" задовольнити.

Вже сьогодні "Біопаливно-енергетична компанія" запрацювала з новими силами. Розпочала роботу ціла програма циклу переробки цукрового буряка, адже меляса, яка є побічним продуктом переробки сировини, є першочерговим продуктом для біоетанольного заводу.

На сьогодні завод з виробництва біоетанолу створив 80 робочих місць, що важливо для зайнятості населення області. Завод відповідає європейським стандартам, і основна частина процесів автоматизована, однак є й такі процеси, що потребують людського ресурсу.

Нині на біоетанольному заводі один етап з перероблення меляси, однак у перспективі – будівництво біогазового котла, що створить так званий замкнутий цикл виробництва та, що найголовніше, – продукування біогазу.

Довідково:

Засновниками товариства з обмеженою відповідальністю "БІОПАЛИВНО-ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "БІО ПЕК") є Галькевич Ярослав Миколайович та Макара Євгеній Євгенович, які внесли до статутного фонду по 500 тисяч гривень. Основним видом діяльності є виробництво інших основних органічних хімічних речовин (основний). Керівник – Проник Юрій Петрович.

Надрукувати
мітки:
коментарів