Поділитись:

У Луцьку відкрили другий Центр слуху і мови в Україні

Четвер, 12 жовтня 2017, 16:10
У Луцьку відкрили другий Центр слуху і мови в Україні

Участь у відкритті Центру слуху і мови на базі Волинської обласної клінічної лікарні взяв вчений Генрік Скаржинський. Професор очолює Інститут фізіології та патології слуху в Польщі. Там він першим у 1992 році розробив та впровадив інноваційну програму лікування цілковитої глухоти за допомогою "равликових" імплантантів. У 1999 році – новітню у світовому вимірі загальнодоступну програму перевірки слуху, мови і зору через Інтернет.

Професор є першим у світі автором, який у 2002 році винайшов та впровадив технологію лікування часткової глухоти у дорослих, а у 2004 – провів першу у світі операцію у немовляти з подібною хворобою, - пише видання "День".

Волинський центр слуху і мови став філіалом Інституту фізіології та патології слуху, його директор – отоларинголог Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Щурук розповів, що співпраця з польськими колегами уже багаторічна. Адже проблема втрати слуху актуальна і для України.

Порушення слуху та мовлення стає значною проблемою не тільки для тих, хто ними страждає, але й для членів їхніх сімей, родичів, близьких, колег по роботі. Олександр Щурук походить з відомої на Волині лікарської родини. Його батько Зіновій Степанович Щурук – заслужений лікар України, має багато новаторських розробок в отоларингології, нині ЛОР-відділення Волинської обласної клінічної лікарні очолює його старший син Георгій. В останні 30 років у цьому відділенні проводяться складні мікрохірургічні операції на середньому вусі. Володіння технікою таких операцій – основа для проведення хірургічного етапу кохлеарної імплантації.

Центр слуху і мови відкрито на базі Волинської обласної клінічної лікарні, головний лікар якої Іван Миколайович Сидор – підтримує усі новітні технології. Участь у відкритті Центру взяв голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, опісля відбулася наукова конференція, в якій взяли участь українські та польські лікарі.

Надрукувати
мітки:
коментарів