Поділитись:

"Волиньгаз" всьому під'їзду вимкнув газ і "травить" боржників

Середа, 18 жовтня 2017, 11:30

Лучан обурюють методи, якими газовики змушують боржників сплатити за спожитий газ. Мешканці вважають, що ПАТ "Волиньгаз" неправомірно відімкнуло газ у цілому під'їзді, аби змусити боржників розрахуватися за спожитий ресурс.

Голова ОСББ "Колізей ПЛЮС" Олена Гнатюк повідомила, що на вулиці Кравчука, 15а газовики повісили повідомлення про те, що 13 жовтня в під'їзді відбуватиметься плановий ремонт та буде відімкнене постачання газу. Людям рекомендували із 9 ранку до 17 вечора знаходитися у своїх квартирах. Проте, запевняє голова ОСББ, газ відімкнули, бо не було доступу до квартир боржників.

"Шукали саме дві квартири, тому що інші квартири їх не цікавили – в них і не ходили. Людей шантажували тим, що включати не будуть, поки не буде доступу. Коли вони вже потрапили до квартир боржників, там було опломбовано все, і тоді газ увімкнули. Перед цим в тому самому будинку по Кравчука, 15а в першому під'їзді, була така сама ситуація – був вимкнений на цілу добу газ. Я чую від знайомих, що таких випадків по місту досить багато. Це така вже напрацьована практика, як дістатися до боржника", – повідомляє Олена Гнатюк.

Жінка впевнена, що варто діяти у правовому полі, а не створювати незручності усім мешканцям, які завчасно і сумлінно платять за спожитий ресурс.

"Держава ж дає всі інструменти, можна подати до суду, отримати судовий наказ, навіть можна потрапити до квартири боржника з рішенням суду і цей газ перекрити. Але ідуть таким чином, щоб саме "травити" людей, щоб мешканці самі шукали того боржника, заставляли дати доступ в квартиру, або заплатити гроші, або дати перекрити", – вважає голова ОСББ.

Та наголошує, що будинок на Кравчука, 15а має індивідуальне опалення.

"Ми від газу гріємо воду, маємо газові плити і також опалення в нас газове. Тобто зараз вже в нас розпочався опалювальний сезон, і це теж має великі наслідки. Чи це законно, отак перекривати газ під час опалювального сезону?" – обурюється Олена Гнатюк.

Своєю чергою у ПАТ "Волиньгаз" кажуть, що інформація в оголошенні для мешканців відповідає дійсності.

"Інформація, яка була написала в оголошенні, відповідає дійсності, правдива, чесна і достовірна", – відповіла у коментарі прес-секретар ПАТ "Волиньгаз" Оксана Швець.

Та додала, що там дійсно проводилися технічні роботи, а по завершенню, відповідно, ввімкнули газ.

Інших коментарів, аби пояснити правову діяльність "Волиньгазу", у структурі не знайшлося.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
17 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
19:34