Поділитись:

Vox populi: що роблять із опалим листям в Луцьку (фото)

Неділя, 22 жовтня 2017, 21:00

Ні для кого не новина, що спалювання сухого опалого листя шкодить здоров'ю людей та погіршує стан екології. Проте з року в рік українці продовжують це робити, незважаючи на застереження фахівців та штрафи. У країнах Європи вже давно відмовились від спалювання листя, знайшовши корисну альтернативу – його компостують і використовують як міндобрива.

Що з опалим листям роблять у Луцьку і чи потерпають містяни від їдкого диму, "Конкурент" запитав у лучан.

Іван:

Опале листя потрібно прибирати. Якщо спалювати, то у спеціально відведених місцях, щоб не заважало людям. Я живу за Луцьком, то там більше відчувається запах від спалювання. Перш за все, людям потрібно дати можливість, куди вивозити листя, а вже потім, якщо порушують, штрафувати.

Тетяна:

Утилізовувати якось, звичайно, потрібно. Ми живемо у приватному секторі, що часто відчувається їдкий запах від спалювання листя. Запах страшний, діти гуляють ввечері особливо... За це штрафувати треба 100 %.

Галина:

Я не відчувала в місті запаху від спалювання листя. Якщо таке роблять, то вважаю, потрібно штрафувати, бо це шкодить здоров'ю.

Вадим:

Спалювати не потрібно. Можна просто вивезти, хай перегниє і буде як компост. І все. В Луцьку не відчувається запах спаленого листя, та й взагалі на Волині – не часто. Щодо штрафів, то толку з того? Все одно ніхто не слухає. Не можуть оштрафувати за порушення якісь, наприклад, ПДР, а це – тим більше.

Людмила Іванівна:

Спалювати не треба. У Луцьку не бачила, щоб це робили. І не варто спалювати. Потрібно попереджати, щоб цього не робили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: КУДИ ЛУЧАНАМ ДІВАТИ СУХЕ ЛИСТЯ І ГІЛЛЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
14 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024
06 березня 2024
26 лютого 2024
25 лютого 2024
20 лютого 2024