Поділитись:

Як у Луцьку виготовляють весільні прикраси для волосся (фото)

Четвер, 19 жовтня 2017, 21:00

Певно, не кожна молода луцька мама, яка має хобі, може похизуватися тим, що прикраси, виготовлені її руками, носять панянки України, Нової Зеландії, Австралії чи США. А от лучанка Діана Павлюк – може. Завдяки таланту, посидючості, задаткам дизайнера та Instagram, вона вже здобула популярність сторінкою headbandina.

ІА "Конкурент" зазирнув за куліси того, як створюються весільні прикраси майже ювелірної ручної роботи у Луцьку.

СТАРТ

Молода мама, яка за освітою є вчителем англійської мови, у декреті почала втілювати творчі ідеї, які не давали спокою ще з дитинства. Вона займалася репетиторством, малювала картини та скрап-листівки, робила ялинкові прикраси, фетрові іграшки та інші елементи декору для дому.

"У мене були плани на дерево, глину, цемент і все на світі (сміється – ред.). У той час у моду ввійшли віночки з квітів. Все почалося класично і банально просто. Я зробила один для себе, виклала фото в соцмережі і механізм запустився. Першими клієнтами були подруги, далі – подруги подруг. Тепер, через 3,5 роки, мої прикраси їдуть в усі куточки України, а іноді навіть до Нової Зеландії, Австралії, США", – розповідає про свій стартап Діана.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Жінка все робить сама: від обговорення дизайну майбутнього виробу, підбору елементів, створення виробу, фотографування, упакування і аж до відправки замовницям. Акцентує увагу на індивідуальному підході до кожної клієнтки та готова виконувати індивідуальні замовлення, якими є чи не 90% від загального обсягу.

"Першим етапом стає обговорення дизайну, деталей, зразків. Інколи на це йдуть години. Далі – підбір або пошук матеріалів. Якщо необхідного немає у моїх "скарбничках", купую в інтернеті. Часом доводиться шукати по всьому Луцьку. Цей процес може тривати декілька днів. Одночасно може "висіти" в роботі до 10-ти замовлень", – зізнається майстриня.

Та рекомендує замовляти прикрасу мінімум за 2 тижні. Адже вважає себе затятим прокрастинатором.

"Коли немає терміновості, можу спочатку виготовляти ті речі, які мені більше до душі. Я не можу з цим боротися (сміється – ред.). Від цієї напасті рятують тільки дедлайни", – розповідає творча Діана.

Жінка зізнається, що технологія плетення не є дуже складною. Суть – одну за одною намистинки накручувати на дріт. У результаті виріб виходить ніжним та тендітним. Через те і користується мегапопулярністю в українських та закордонних наречених.

"Найважче, але й найцікавіше – це народження самої ідеї, дизайну. Це ніби суміш із натхнення, власного бачення, досвіду. А якщо в процесі додати свої манеру виконання і смак, то суміш вибухне (сміється – ред.). Так, напевно, і формується особистий стиль кожного майстра", – ділиться секретами виконання виробів майстриня.

РОДЗИНКА

Ніжну і творчу Діану питання про родзинку застало зненацька. Проте вона вважає, що є чи не найважливішим знайти себе, свою справу, виконувати її з любов'ю, вдосконалюватись, розвиватись, не боятися пробувати нове та знаходити людей, які надихатимуть та будуть "на одній хвилі".

"Мої дівчатка просто знаходять у моїх прикрасах те, що шукали. Те, що я роблю, це просто "їхня" річ, "їхня" прикраса. От в цьому і родзинка", – пояснила Діана.

СПІВПРАЦЯ

Через завантаженість та поєднання обов'язків мами та майстрині, жінці довелося відмовити у співпраці декільком перукарям та фотографам.

"Пропозиції, на жаль, надходили в період нереальної завантаженості. Я тоді ледь встигала виконувати замовлення, працювала ночами, розпродала усе з наявності", – згадує Діана.

Проте пропозиції співпрацювати досі надходять, і жінка має на увазі луцьких майстрів, із якими радо готова приступати до роботи.

ЦІНИ

Дивлячись на ці тендітні, ніжні та надзвичайної краси вироби, складається враження, що вони безцінні. На щастя – ні. Невеличка гілочка зі скла може коштувати від 80 гривень, а от пишний віночок із натуральними перлинами – до 1 тисячі гривень.

У вартість виробу закладається ціна на матеріали, складність роботи, час на розробку дизайну та, власне, виготовлення прикраси.

"До речі, нещодавно відкрила для себе нову любов – браслети з натурального каменю. Сама ношу, не знімаючи, і, звісно, роблю на продаж. Вони у мене від 150 гривень", – розповіла майстриня.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

Молода лучанка запевняє, що не боїться конкурентів.

"У них можна чомусь повчитися, на них можна рівнятися. А ті, на яких не можна, – то ті й не конкуренти зовсім", – жартома відповіла майстриня.

ПЛАНИ

Нині жінка витрачає свою увагу, енергію, ніжність та любов на сім'ю і маленького синочка. Проте професійні здобутки теж не хоче залишати напризволяще.

"У мріях – перейти лише на весільні та вечірні прикраси. Освоїти нові техніки, більше працювати за власним дизайном, створювати колекції", – поділилася планами Діана.

Також додала, що хотіла б у майбутньому співпрацювати із весільними салонами чи відкрити власну студію.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
17 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
19:34