Поділитись:

Стережись автомобіля

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 07:40
Стережись автомобіля

Трагедія у Харкові змусила здригнутися всю країну. Шестеро людей загинули, ще п'ятеро – у лікарні, двоє із них – у важкому стані… Війни, хвороби, голод забирають тисячі життів. Проте не менше забирають людська нерозсудливість і безкарна вседозволеність.

За даними статистики, лише у першому півріччі 2017 року на дорогах України сталось 76 622 ДТП, у яких травмувались 15 237 осіб. Загинули – 1377. Це тільки за півроку!

Уже не перший рік Україна займає одне з перших місць за кількістю смертельних аварій на дорогах: у Західній Європі щорічно в ДТП гине четверо людей на кожні 100 тисяч населення, а в Україні – 13.

Цифри жахають! Але нічому не навчають.

За інформацією фахівців, головною причиною ДТП є перевищення швидкості. Серед інших – порушення правил маневрування і переїзду перехресть, недотримання дистанції, кермування у нетверезому стані, порушення правил проїзду пішохідних переходів та перехід у невстановленому місці.

Навіть якщо особисто ви дотримуєтесь усіх правил дорожнього руху, це не дає АБСОЛЮТНО НІЯКИХ гарантій безпеки.

У країнах Європи вже давно збагнули, що надмірна швидкість на дорозі – реальна небезпека, тому там діють суворі обмеження, особливо в населених пунктах. Наприклад, у сусідній Польщі дедалі більше міст запроваджують зони, де заборонено їхати швидше, ніж 30 кілометрів на годину.

Зате в Україні дозволена швидкість руху у населених пунктах становить 60 км/год. І уряд тільки міркує над тим, аби знизити швидкість автомобілів перед наземними переходами аж (!!!) до 50 кілометрів на годину.

А наші штрафи за порушення ПДР? Їх і штрафами назвати важко – так, офіціанту на чай. Невже людину, яка може дозволити собі авто за десятки тисяч доларів, може зупинити "суперштраф" за п'яне кермування у 10 200 гривень??? Та й практику "рєшать вопрос" ніхто не відміняв…

А поки уряд з усіх сил працює над "покращенням", на українських дорогах гинуть тисячі людей. Від людської нерозсудливості і безкарної вседозволеності, які є результатом багаторічного безладу в країні.

Бережіть себе!

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів