Поділитись:

Для людей з вадами зору створили путівник Луцьком

Понеділок, 23 жовтня 2017, 10:49
Для людей з вадами зору створили путівник Луцьком

Студією друку шрифтом Брайля "Braille studio" спільно з ПРАТ "Волинська обласна друкарня" видано рельєфно-крапковим шрифтом Брайля туристичний путівник авторства Катерини Мойсіюк "Луцьк – прогулянки містом" накладом 30 примірників.

Видання таких путівників стало можливе завдяки перемозі проекту "Луцьк у долонях" серед громадських ініціатив міста, – повідомляє Луцька міська рада.

Презентація путівника відбудеться у вівторок, 24 жовтня, о 12:00 в книгарні Волинської обласної друкарні, що за адресою: м. Луцьк просп. Волі, 27.

У путівниках, окрім власне шрифту Брайля, можна буде побачити й три рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам'яток м. Луцька, які поки що будуть своєрідним сюрпризом як для учасників презентації, так і для читачів. Унікальні рельєфно-графічні зображення доступні для сприймання
як людиною, що добре бачить, так і на дотик для людей з глибокими порушеннями зору.

До кінця року здійснять та розтиражують аудіозапис туристичного путівника СІД Медіа Груп. Путівник в аудіоформаті допоможе ознайомлюватися з інформацією про місто людям із порушеннями зору, які не володіють шрифтом Брайля, людям, які мають розлади читання (дислексію), людям літнього віку, школярам та студентам.

Реалізація цього проекту спрямована на вирішення питань інформаційної доступності для людей з порушеннями зору, а також допоможе їм зорієнтуватися у місті
Луцьку, вирішувати освітні та просвітницькі завдання, знайомлячи людей різного віку таз різних куточків України з історією і сучасністю м. Луцька.

Окрім того, "Braille studio" презентує видання, які побачили світ цього року. Родзинкою, певно, стане Інклюзивна книга для всіх "BRАILLEBOOK". А тако представить громадськості новий (четвертий випуск) першої в Україні неспеціалізованої газети "Сім'я і дім", надрукованої шрифтом Брайля.

Надрукувати
мітки:
коментарів